Oho! Volvo tekee perusteellisen muutoksen autojensa nimiin – tämä malli ristitään uusiksi ensimmäisenä

Volvon konsepti antaa esimakua tulevasta XC90-lippulaivasta 1:00
Volvo esitteli auton, joka antaa esimakua tulevasta XC90-lippulaivasta.

Volvo pistää autojensa nimeämiskäytännön uusiksi – ainakin tulevien sähkömalliensa osalta.

Volvo aikoo haastaa muun muassa Tesla Model X:n sen XC90-lippulaivamaasturin täyssähköisellä versiolla, joka esitellään vuonna 2022. Auton on määrä ottaa muotoilullisia vaikutteita Volvon tällä viikolla esittelemästä Concept Recharge -visiosta, josta löydät videon artikkelin yläpuolelta.

Ruotsalaisvalmistajan toimitusjohtaja Håkan Samuelsson paljasti keskiviikkona myös sen, ettei uuden ajan XC90 tule enää kantamaan nimeä XC90. Näin ollen vuonna 2002 esitellyn mallin taru jää kahden sukupolven mittaiseksi.

– Autolle tullaan antamaan nimi, vähän kuin [vastasyntyneelle] lapselle, Samuelsson totesi.

Samuelssonin mukaan auton kutsuminen XC90:ksi edeltäjiensä tapaan olisi vääryys, koska auto on juuristaan huolimatta lajinsa ensimmäinen. Uusi nimi tullaan paljastamaan samaan aikaan kuin itse autokin.

Vaikka nimimuutos koskeekin ensin vain Volvon isointa ja ylellisintä ajoneuvoa, ei se pysähdy siihen. Samuelsson kertoi, että Volvo tulee nimeämään uusiksi kaikki muutkin sellaiset mallit, jotka ovat alusta alkaen suunniteltu sähköautoiksi. Näissä autoissa hyödynnetään sen SPA2- ja SEA-perusrakenteita.

Volvo valmistaa pian pelkkiä täyssähköautoja

Volvo luopuu polttomoottoriautoista lähivuosina. Se on arvioinut, että vuonna 2025 puolet sen myynnistä on täyssähköautoja ja vuodesta 2030 eteenpäin se ei mitään muuta sitten enää myykään.

Se lupasi julkistaa yhden uuden täyssähkömallin vuodessa alkaen vuodesta 2020. Tuolloin päivänvalon näki XC40 Recharge, ja tänä vuonna ruotsalaisvalmistaja esitteli C40:n. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä se aikoo esitellä vuosina 2023–2025, mutta julkaisuputkessa on tiettävästi pikkuautomalli, joka asettuisi nykyisen 40-sarjan alapuolelle.

Volvo ei aio tuoda markkinoille uutta polttomoottoriversiota XC90:stä. Nykyinen malli saattaa kuitenkin vielä saada päivityksiä.

Volvon ohella myös Audi, Jaguar, Euroopan Ford, Euroopan Volkswagen, Honda, Fiat, Bentley ja Cadillac ovat paljastaneet aikataulunsa, jossa ne luopuvat polttomoottoriautoista.

Lähteet: Automotive News Europe, Volvo

Lue myös:

    Uusimmat