Taas putosi valtava sähköautopommi: Fordista täyssähköinen brändi!

Mustang Mach-E – Fordin ensimmäinen täyssähköauto 5:03
Tältä näyttää Fordin ensimmäinen täyssähköauto.

Fordista tulee Euroopassa täyssähköinen valmistaja, kertoo Automotive News Europe.

Kerroimme maanantaina, että brittiläinen Jaguar valmistaa vuodesta 2025 alkaen pelkästään täyssähköautoja. Nyt lähes vastaavan jymyuutisen on pamauttanut pöytään Ford.

Amerikkalainen autojätti ilmoitti keskiviikkona, että se myy Euroopassa ainoastaan täyssähköisiä henkilöautoja vuodesta 2030 alkaen. Muutos on osa yhtiön uutta kasvustrategiaa.

Kunnianhimoiseen muutokseen Ford saa tulitukea Volkswagenilta, jonka kanssa se solmi jo aiemmin merkittävän strategisen kumppanuuden. Ainakin osa Fordin täyssähköautoista rakentuu tulevaisuudessa Volkswagenin kehittämällä MEB-sähköautoalustalle.

Fordin ensimmäinen Euroopassa valmistettu MEB-pohjainen sähköauto saapuu markkinoille vuonna 2023. Auto tullaan valmistamaan Kölnissä, jossa tällä hetkellä tuotetaan pikkuauto Fiestaa.

– Olemme järjestelleet Euroopan-toimintojamme menestyksekkäästi uudelleen ja palasimme voitolliseksi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Nyt kiidämme kohti täyssähköistä tulevaisuutta Euroopassa, Ford Europen johtaja Stuart Rowley kertoi keskiviikkoisessa tiedotteessa.

Kaikki autot hybrideiksi viidessä vuodessa

Ennen kuin Ford loikkaa täysin sähköiseksi valmistajaksi, varustaa se kaikki Euroopassa myymänsä uudet autot sähkömoottorilla vuoden 2026 puoliväliin mennessä.

Ford aikoo nostaa sähkön "merkittävään osaan" myös sen pakettiautoissa, sillä vuoteen 2024 mennessä kaksi kolmasosaa sen hyötyautoista tulee olemaan saatavilla ladattavana.

Fordin ensimmäinen täyssähköauto, Mustang Mach-E, saapuu Eurooppaan tämän vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat