1800-luvulla perustettu autovalmistaja hylkää polttomoottorit: "Radikaali muutos"

Legendaarinen Fiat 500 on syntynyt uudelleen sähköautona 1:02
Ikoninen Fiat 500 on syntynyt uudelleen. Tältä näyttää sen Suomessakin myynnissä oleva täyssähköversio.

Fiat valmistaa muutaman vuoden päästä pelkästään sähköautoja.

Stellantis-konsernin sateenvarjon suojista tuli viime viikon lopulla ilmoitus, jollaisia on totuttu saamaan jo vähän joka suunnasta. Pitkät perinteet omaava italialaisbrändi Fiat nimittäin tiedotti lopettavansa polttomoottoriautojen valmistamisen ja siirtyvänsä täyssähköön asteittain vuosien 2025–2030 välillä.

– Tämä tulee olemaan radikaali muutos, vuonna 1899 perustetun torinolaisvalmistajan toimitusjohtaja Olivier François kertoo.

François'n mukaan Fiatin velvollisuutena on tehdä sähköautoista vastaavien polttomoottoriautojen hintaisia niin nopeasti kuin mahdollista.

– Kestävän liikkumisen tuominen kaikkien ulottuville on merkittävin projektimme.

Fiat ei ole vielä kertonut mitään lisätietoa sen tulevista sähköautomalleista, mutta vihjasi pysyvänsä tulevaisuudessakin pikkuautobrändinä.

Vastaavia ilmoituksia monilta muiltakin

Fiat liittyy ilmoituksellaan pitkän jonon jatkoksi.

Helmikuun puolivälissä brittiläinen Jaguar pudotti todellisen pommin ilmoittamalla, että siitä tulee täysin sähköinen valmistaja jo vuoteen 2025 mennessä.

Hieman Jaguarin vanavedessä sähköautosuunnitelmistaan kertoi myös amerikkalaisjätti Ford, joka ilmoitti, että se myy Euroopassa pelkästään täyssähköautoja vuodesta 2030 alkaen. Yhtiönä se ei ole vielä luopumassa kokonaan polttomoottoriautoista, mutta Euroopassa niitä ei enää ensi vuosikymmenellä myydä.

Ruotsalainen Volvo kertoi maaliskuussa ryhtyvänsä täysin sähköiseksi valmistajaksi ja luopuvansa polttomoottoriautoista kokonaan vuoteen 2030 mennessä.

Saksalaisen Volkswagen-konsernin luksusmerkki Bentley aikoo niin ikään myydä vuodesta 2030 eteenpäin ainoastaan täyssähköautoja – samoin perinteikäs amerikkalaisvalmistaja Cadillac.

Lue myös:

    Uusimmat