Mainos

Obama: Bostonin räjähdysten tekijää ei tiedetä

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Bostonin räjähdysten tekijää tai motiivia ei vielä tiedetä. Uutistoimisto AFP:n lähde Valkoisesta talosta kertoo, että räjähdyksiä käsitellään terroritekona.

Obaman mukaan turvatoimia kiristetään tarpeen mukaan ympäri Yhdysvaltoja. STT:n New Yorkissa vierailevan toimittajan mukaan esimerkiksi Manhattanilla poliiseja partioi selvästi aiempaa enemmän.

Poliisin mukaan kaksi pommia räjähti Bostonin maratonin maalialueella eilen illalla Suomen aikaa. Kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen. Yli sata on haavoittunut, osa vakavasti. Mediatietojen mukaan haavoittuneiden joukossa on useita lapsia.

Maratonille osallistuneiden suomalaisten ei tiedetä haavoittuneen räjähdyksissä, kertoo ulkoministeriö. Kaikkiin suomalaisiin ei ole kuitenkaan vielä saatu yhteyttä. Järjestäjien mukaan maratonille osallistui 17 suomalaista.

Aiemmin kerrottiin, että myös bostonilaisella kirjastolla olisi räjähtänyt. Poliisin mukaan kyseessä oli kuitenkin tulipalo, jonka ei uskota liittyvän maratonin räjähdyksiin.

Liittovaltion poliisi FBI alkaa johtaa räjähdysten tutkintaa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.