Sijainnin jakaminen tulee Google Mapsiin - kerro kavereillesi missä menet

Google Mapsiin tulee uusi ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi jakaa oman sijaintinsa reaaliajassa. Ominaisuus tulee käyttöön Android- ja iOS-laitteilla sekä jaettua sijaintia pystyy tarkastelemaan internet-selaimen kautta tietokoneella ja mobiililaitteilla. Google kertoo asiasta blogissaan.

Sijainnin voi Google Mapsissa jakaa valituille kontakteille, kuten kavereille tai sukulaisille. Jos esimerkiksi on menossa kaverinsa luokse, ei arvioitua saapumisaikaa tarvitse arvailla, vaan kaveri voi katsoa omasta puhelimestaan, missä päin reittiä itse on menossa. Sijainnin jakamisen voi luonnollisesti lopettaa koska tahansa.

Mikäli käyttäjällä on määränpää asetettuna sovellukseen, sijainnin jako loppuu, kun on määränpäässä. Sijainnin voi jakaa myös, vaikka mitään määränpäätä ei olisi, vaan haluaa ainoastaan näyttää kavereilleen, missä on sillä hetkellä.

Sijainnin jaon saa päälle vasemmasta sivuvalikosta painamalla ”Jaa sijainti”.

Ominaisuus tulee saataville maailmanlaajuisesti. Se tulee tarjolle vaiheittain, joten kaikilla käyttäjillä uusi ominaisuus ei välttämättä vielä juuri nyt näy.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja