Mainos

Nyt puhuu somen räjäyttänyt kirjeenvaihtaja Mari Karppinen: Trumpin "vihainen tuijotus" jäi mieleen – tätä kysymystä suomalainen media ei koskaan ehtinyt esittää

8:12

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen yllättyi hänen esittämänsä kysymyksen saamasta huomiosta. Karppinen esitti kohutun kysymyksen presidentti Niinistölle eilen Valkoisessa talossa.

Niinistö oli tapaamassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia eilen. Presidenttien yhteisessä tiedotustilaisuudessa suomalaismedioille oli annettu kaksi kysymysvuoroa, joista lopulta vain toinen ehdittiin käyttää, ennen kuin Trump poistui kesken kaiken lehdistötilaisuudesta.

Suomalaismedian ainoan kysymysvuoron ehti käyttämään MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. Aluksi Karppinen kysyi tilaisuudessa Trumpilta, miten hänen ympärillään vellova Ukraina-kohu vaikuttaa Suomeen. Niinistöltä hän kysyi, ”millaisia palveluksia” Trump oli pyytänyt häneltä.

Toisen kysymyksen jälkeen lehdistösalissa kuului naurua sekä hermostunutta kuiskuttelua, Karppinen kertoo. Tilaisuudessa odotettiin jännityksellä, mitä Niinistö vastaisi, mutta Trump ehti väliin.

– Hän keskeytteli muutenkin koko päivän aikana Niinistöä kovasti. Hän myös ohjaili toimittajia ja yritti ohjata keskustelua siihen suuntaan, että Suomi olisi pikemminkin kysynyt Yhdysvalloilta palveluksia.

"Vihainen tuijotus"

Karppisen kysymykset saivat aikaan kovan jälkipuinnin.

– Presidentit eivät ehkä itse ilahtuneet tästä kysymyksestä, Trumpin kasvoilta sen näki, Karppinen arvioi.

– Presidentti Niinistö yritti vastata hyvin diplomaattisesti, että olemme tasavertaisia. Donald Trumpin kasvot vaikuttivat... sieltä tuli aika sellainen vihainen tuijotus.

Kaksikon lehdistötilaisuuden jälkeen Niinistön järjestämässä tilaisuudessa suomalaismedialle hän osoitti Karppisen mukaan selkeästi, ettei pitänyt kysymyksestä. Niinistö halusi kuitenkin tarkentaa, ettei Donald Trump ole pyytänyt häneltä palveluksia.

3:59
Katso video! MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kysyi tiukan kysymyksen presidentti Niinistöltä.

Kehuja ja ruusuja

Karppiselle on sadellut kehuja ja kiitoksia rohkeasta vedosta sosiaalisessa mediassa ja sähköpostiviestejä on sadellut. Ulkomaiset mediatalot ovat myös haastatelleet kirjeenvaihtajaa.

– Nimenomaan on kiitetty, että ulkomainen journalisti uskaltaa esittää kriittisiä kysymyksiä Trumpin Valkoisessa talossa talossa, Karppinen toteaa.

Tämä oli toinen suunniteltu kysymys

Koska lehdistötilaisuus päättyi ennenaikaisesti, jäi toinen suomalaistoimittajien kysymysvuoro käyttämättä. Toimittajat olivat etukäteen sopineet, että vuoron olisi käyttänyt Helsingin Sanomat.

– Tarkoitus oli tivata, minkälainen Niinistön olotila on Trumpin vieressä kuunnella sitä, kun Trump paasaa ja haukkuu mediaa kansan viholliseksi ja muutenkin korruptoituneeksi, Karppinen avaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja