Mainos

Nopeusrajoitusta laskettiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi, mutta kuinkas kävikään – "Ei yksinkertaista selitystä"

Britanniassa tehty nopeusrajoituskokeilu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Bathin ja Koillis-Somersetin kunnanvaltuusto päätti viime vuonna alentaa nopeusrajoituksia 30 mailista (50 km) 20 mailiin (30 km) tunnissa liikenneturvallisuutta parantaakseen.

871 000 puntaa eli noin 985 000 euroa maksaneella projektilla on kuitenkin yllättäen ollut täysin päinvastainen vaikutus. Nopeusrajoitusta alennettiin 13 tieosuudella, mutta näistä seitsemällä liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden tai kuolleiden määrä kääntyi nousuun.

– Tälle nurinkuriselle trendille ei ole yksinkertaista selitystä, mutta saattaa olla, että paikalliset ovat pitäneet aluetta aiempaa turvallisempana alhaisemman nopeusrajoituksen vuoksi, eivätkä ole olleet yhtä varovaisia kävellessään, pyöräillessään tai tietä ylittäessään, kunnanvaltuustosta todetaan.

Kävi ilmi, että samanlaisia havaintoja on tehty muuallakin Isossa-Britanniassa.

Valtuuston mukaan alennettujen nopeusrajoitusten pitämiselle nykyisellään ei löydy perusteita. Voisi siis kuvitella, että nopeusrajoitukset muutettaisiin takaisin. Niin kävisikin, mikäli kunnalla olisi varaa laittaa toiset miljoona euroa muutostöihin – mutta kun ei ole.

***

2:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.