Nokian "tyhmiä puhelimia" hehkutetaan maailmalla – "Ihmiset haluavat palata aikaiselle 2000-luvulle tai ysärille"

Minkä soittoäänen sinä valitsit vanhaan Nokian puhelimeesi?  5:23
KATSO MYÖS: Soittoäänivideo on käsittämätön nostalgiatrippi! Minkä näistä sinä valitsit Nokiaasi?

Nokian "tyhmiä puhelimia" kiitellään häiriötekijöiden puutteesta.

Nokian puhelimet ovat nousseet suosioon maailmalla. Moni on lopen kyllästynyt älypuhelimeen häiriötekijänä; esimerkiksi tämä toimittaja vaihtoi älypuhelimensa "tyhmään kännykkään", ja lopputulos yllätti. Moni vaikuttaakin kaipaavan takaisin aikaan, jolloin puhelin ei vaatinut huomiota koko aikaa.

– Nokia pitää ysäriunelmat elossa, Gizmodo-sivusto hehkuttaa.

Gizmodon mukaan Nokian lähinnä Suomen ulkopuolella myytävät, päivitetyt mallit 130 ja 150 ovat armeliaasti vapaita häiriötekijöistä – matopeliä lukuun ottamatta. Sivusto kiitteleekin puhelinten suunnittelua.

– Siinä on kuulokeliitäntä, joten voit kuunnella musiikkia kuin edelleen imuttaisit sitä internetistä, Gizmodo kuvaa 150-mallia.

"Ihmiset haluavat pakoon"

Australialainen Craving Tech sen sijaan kiittelee simpukkamallista Nokia 2660 -puhelinta, koska "tyhmä puhelin" voi auttaa esimerkiksi somevieroituksessa. Tämä puhelin on tarjolla Suomessakin.

– Klassinen laite on uudistettu mukautumaan milleniaalien ja Z-sukupolven vaatimuksiin "tyhmistä puhelimista". He haluavat vähentää ruutuaikaa älypuhelimillaan mielenterveytensä nimissä, sivusto maalailee. 

– Simpukkapuhelinten kysyntä on lisääntynyt huimasti, kun ihmiset haluavat pakoon jatkuvaa digitaalisten ilmoitusten ja somepostausten tulvaa, HMD Globalin edustaja Lars Silberbauer toteaa.

"Ihmiset haluavat palata aikaiselle 2000-luvulle"

Silberbauerin mukaan nykyihminen haluaa yksinkertaistaa elämäänsä ja siirtyykin siksi simpukkapuhelimeen. Euronews Textin artikkelissa hän kiitteli ilmiöstä myös nostalgiaa.

– Ihmiset haluavat palata aikaiselle 2000-luvulle tai ysärille. Uskon, että he muistelevat onnellisempia aikoja, kun elämä oli yksinkertaisempaa.

2000-luvun alussa puhelimissa uusinta uutta olivat värinäytöt, vaihdettavat kuoret, kamerat ja kuvaviestit. Esimerkiksi vuonna 2003 Nokia julkaisi 3200-mallin, jossa oli sekä sisäänrakennettu kamera että mahdollisuus muokata kuvia. Siinä oli 128 pikseliä leveä värinäyttö.

Katso myös: Muistatko, miltä älypuhelimet näyttivät vuonna 2007?

Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007 0:57
Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007.

Lue myös:

    Uusimmat