Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin pääkonttori muutti Espoossa Karaportista Leppävaaraan

Suomalaisen Nokia-puhelinyhtiön HMD Globalin pääkonttori on muuttanut Espoon sisällä.

Käytännössä pian kahden vuoden ajan toiminut HMD Global aloitti toimintansa Nokian nykyisten osoitteessa Karaportti 2 sijaitsevien pääkonttoritilojen vieressä yhdessä kerroksessa osoitteessa Karaportti 3. Nyt HMD Global on kuitenkin muuttanut muutaman kilometrin lähemmäs Helsinkiä, Espoon Leppävaaraan, osoitteeseen Bertel Jungin aukio 9. HMD:n uusi toimisto sijaitsee Alberga Business Park -toimistotalossa.

Uusi osoite on kirjattu jo myös uuden, 5. marraskuuta Suomessa myyntiin tulevan Nokia 7.1 -älypuhelimen takapintaan.

HMD:n muuttoon ei liity suurta dramatiikkaa. Yritys vain kasvoi ulos aiemmista tiloistaan. ”Vanha toimistomme alkoi jo käydä ahtaaksi. Kymmeneltä jos tuli paikalle, niin sai jo ihmetellä että missä tässä mahtuu töitä tekemään”, kommentoi HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoiminnasta vastaava Ossi Korpela.

Lisäksi aiemmassa toimistossaan HMD Globalilla ei ollut tarpeeksi neuvotteluhuoneita ja ne sijaitsivat samassa kerroksessa työntekijöiden kanssa, joten vieraiden tuominen paikalle oli uutta toimistoa hankalampaa.

Yhteensä HMD Globalilla on tätä nykyä maailmanlaajuisesti noin 600 työntekijää. Uuteen toimistoon on nyt keskittynyt koko HMD Globalin Suomessa työskentelevä henkilöstö.

HMD Global on oma itsenäinen yrityksensä, joka solmi Nokian kanssa 10 vuoden sopimuksen Nokia-brändin käytöstä mobiililaitteissa, kuten älypuhelimissa ja tableteissa. Nokia ei omista osakkeita HMD Globalissa tai ole rahoittanut sitä muutenkaan. Liiketoimintansa HMD Global aloitti hankkimalla 1. joulukuuta 2016 Nokia-peruspuhelinliiketoiminnan Microsoftilta. HMD Global toimii läheisessä yhteistyössä maailman suurimman elektroniikan sopimusvalmistajan Foxconnin tytäryhtiön FIH Mobilen kanssa. HMD Globalin vastuulla on tuotteiden määrittely, myynti ja markkinointi, kun taas FIH Mobile vastaa tuotekehityksestä, tuotannosta ja osittain myös jakelusta. FIH Mobile tuli myös yhdeksi HMD Globalin omistajaksi keväällä järjestetyllä rahoituskierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja