Nokialainen Sirpa jätti omenoita tarjolle ohikulkijoille – joku oli tehnyt vaarallisen tempun, joka olisi voinut johtaa veriseen lopputulokseen: "Sain poliisilta yhteydenottopyynnön"

Nokialainen Sirpa halusi ilahduttaa ohikulkijoita jakamalla omenoita, joku piilotti hedelmään neulan 6:24

Nokialainen Sirpa Mäkelä palasi viime perjantaina töistä kotiin ja huomasi yllätyksekseen saaneensa yhteydenottopyynnön poliisilta.

Poliisin viesti koski Mäkelän tarjoamia omenoita: Mäkelä oli laittanut tarjolle porttinsa viereen meheviä omenoita ohikulkijoiden iloksi. Joku oli kuitenkin tehnyt omenoille vaarallisen tempun.

– Tulin iltapäivällä töistä, niin omenaämpärit oli portin pielestä siirretty kuistin luokse ja siellä oli poliisilta yhteydenottopyyntö. Joku oli haukannut omenaa ja löytänyt ompeluneulan omenan sisään piilotettuna.  

Tilanteessa oli onnea, sillä neula ei ollut ehtinyt aiheuttaa vahinkoa.

– Sehän olisi voinut mennä kielen läpi, huuleen tai poskeen. Meillä vanhat omenat menevät hevosille tai peuroille. Nehän syövät sen kokonaisena ja suolistossa neula tekisi pahaa jälkeä, Mäkelä päivittelee.

Mäkelä on ollut erittäin harmissaan tapauksesta. Miksi joku haluaa vesittää ystävälliseksi tarkoitetun eleen näin vaarallisesti ja vastuuttomasti? Samaa asiaa poliisikin pohti hänen kanssaan.

"Teon suunnitelmallisuus pelottaa"

Mäkelä kertoo, että teon suunnitelmallisuus herättää pelkoa.

– Tuskin kellään on neulaa taskussa, eli kyseessä on ilmeisesti suunnitelmallinen teko. Tekijä on nähnyt omenat, hakenut neulan ja etsinyt ison omenan mihin neulan saa upotettua. Siinä on ajateltu tehdä jotakin pahaa.

Mäkelä kertoo laittaneensa omenoita tarjolle aiempinakin vuosina, eikä koskaan ole ollut ongelmia.

– Enää en laita omenoita yleiseen jakoon portille, koska en halua vahingoittaa ketään. Meiltä saa kyllä hakea niitä, kun olemme kotona, mutta ei muuten.

Mäkelä kehottaa tekijää tai tekijöitä pohtimaan mikä tällaisessa teossa on ideana.

– Tuntuisiko se itsestä mukavalta haukata hyvää omenaa, jos sisällä olisikin jotain, joka aiheuttaa vamman.

Lue myös:

    Uusimmat