Nokia 3:lle julkaistu Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäpäivitys

HMD Global on julkaissut Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäversion päivityksenä vuonna 2017 myyntiin tuomalle Nokia 3 -älypuhelinmallille.

Päivityksen jakelu on alkanut jo myös Suomessa. Tuttuun tapaan päivitys tulee kuitenkin saataville vaiheittain eri käyttäjille.

Android 8.1 Oreo saapuu Nokia 3:lle nyt yhdessä joulukuun 2018 tietoturvapäivitysten kanssa, ja päivitys sisältää myös muita järjestelmän vakautta parantavia muutoksia.

Myöhemmin HMD Globalin on tarkoitus päivittää myös Nokia 3 tämän syksyn merkittävään Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon, mutta 8.1 Oreo -päivityksen nyt tapahtuneen julkaisun perusteella Pie-päivitys ei todennäköisesti ole saapumassa vielä kovin pian.

Android 8.1 Oreo on pienempi päivitys. Merkittävin uusi asia Android 8.1:ssä on uusi neuroverkkorajapinta, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille raskasta laskentatehoa vaativien koneoppimistoimintojen helpomman hyödyntämisen. Käyttäjälle tämä ei toistaiseksi juuri näy. Lisäksi Android 8.1:ssä Bluetooth-laitteet pystyvät myös kertomaan pika-asetuksissa niiden akussa jäljellä olevasta varauksesta. Myös asetusvalikkoa on uudistettu.

Käyttäjille näkyviä Android 8.1:ssä ovat myös pienet, mutta tärkeät muutokset Androidin emojeissa. Google korjasi nettikohun jälkeen hampurilais- ja olutemojinsa. Nyt juusto on emojissa pihvin päällä eikä alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja