Mainos

Nielutulehdus aiheutti karmivan infektion – 6-vuotias tyttö menetti jalkansa

Kun aina niin iloisesti hymyilevä pikkutyttö vihdoin heräsi sairaalasängystä, hän halusi tietää, koska hän pääsee taas tanssimaan. Valitettavasti tähän kysymykseen tytön äiti ei osannut vastata. 

Kuusivuotias Tessa Puman sairastaa nekrotisoivaa faskiittia, eli hengenvaarallista pehmytkudoksissa etenevää tulehdusta. Lääkäri Jim Besunderin mukaan sairaus on äärimmäisen harvinainen, ja siihen sairastuu vain noin yksi lapsi miljoonasta. Lääkärit uskovat, että Tessan tapauksessa vakava tila oli saanut alkunsa streptokokkibakteerin kulkeuduttua tytön kurkusta verenkiertoon.

Ihonalaisesta rasvakudoksesta aina jalkojen lihaksiin saakka levinnyt tulehdus oli aiheuttanut peruuttamatonta tuhoa polvesta alaspäin. Amputointi oli ainoa vaihtoehto tytön hengen pelastamiseksi.

Toivo paranemisesta elää vahvana

Tessan isä Matt oli sairastanut streptokokin aiemmin tässä kuussa, ja koko muu perhe oli myös testattu tartunnan varalta. Vaikka oireita ei ollut, tytön testi näytti positiivista ja hän joutui antibioottikuurille. Pian taudin toteamisen jälkeen tytön kunto alkoi heiketä ja hänelle nousi korkea kuume. 

– Emme saaneet koskea hänen oikeaan käteensä tai vasempaan jalkaansa. Häntä sattui ja se oli tuskallista, äiti Tina Puma kertoo tytön oireista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun tyttö ei tehnyt muuta kuin huutanut kivusta, perhe kiidätti hänet paikalliseen sairaalaan, jossa oireet todettiin niin vakaviksi, että hänet lähetettiin saman tien lastensairaalaan. Sairaalassa tytön kivut pahentuivat entisestään ja hänen jalka turposi. Jalkaan ilmestyi lisäksi mustia juovia ja iho alkoi kuoriutua.

Tutkimuksissa vakavat oireet paljastuivat nekrotisoivaksi faskiitiksi, joka päätettiin leikata välittömästi. Leikkaussalissa oireet paljastuivat luultua vakavimmiksi, ja infektion todettiin levinneen koko jalkaan. Pulssia ei enää tuntunut ja kuollutta kudosta oli liikaa, jotta jalka olisi voitu pelastaa. Tytön jalka jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos on olemassa yhtään toivoa hänen henkensä pelastamiseksi, on parasta amputoida hänen jalkansa, lääkärit kertoivat perheelle. 

Tyttö on nyt toipumassa, mutta leikkaukset eivät hänen osaltaan jääneet tähän. Vaikka ennustetta tytön tulevaisuudesta on vaikea antaa, vanhemmat uskovat vahvan tyttönsä paranevan ja palaavan joskus rakkaan harrastuksensa tanssin pariin. 

– Hän on valoisa nuori tyttö, jolla on uskomattomia lahjoja. Tämä on vain pieni takaisku, mutta olen vakuuttunut siitä, että hän voi edelleen toteuttaa unelmiaan, koska hän on päättäväinen pieni tyttö, joka ei koskaan anna periksi, äiti kertoo.

Lähteet: ABCNews, Ohio.com

***

13:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.