NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laineella miinusmerkkinen ilta, Sami Vatanen taklattiin ulos pelistä

NHL lähti käyntiin tähdistöpelitauon jälkeen kahdella ottelulla. Winnipeg Jetsin Patrik Laineen tuskainen jakso jatkui tappiopelissä kriisijoukkue Philadelphia Flyersiä vastaan. Pittsburgh Penguinsin Juuso Riikola sai tililleen syöttöpisteen – samassa ottelussa New Jersey Devilsin Sami Vatanen joutui jättämään kaukalon kesken ottelun.

Winnipeg Jetsin kone lähti erittäin nihkeästi liikkeelle, ja Flyers nappasi voiton kotonaan 3–1. Patrik Laine laukoi kuusi kertaa, mutta vastaavasti hän oli ketjukaverinsa Bryan Littlen kanssa jokaisen maalin aikana kaukalossa.

Kauden aikana yhteensä 25 maalia viimeistellyt Laine on tehnyt 11 viime ottelussa yhden osuman. Neljän viime ottelun saldo on yksi syöttöpiste.

New Jersey Devils kuritti Pittsburgh Penguinsia 6–3. Puolustaja Juuso Riikola oli järjestelemässä ylivoimalla Derick Brassardin viimeistelemään 1–3-kavennusta toisessa erässä.

New Jerseyn suomalaispuolustajan ilta oli murheellinen voitosta huolimatta. Brassard taklasi Vatasta kovaa kolmannessa erässä laitaa vasten. Brassard sai 5+10 minuutin rangaistuksen, ja Vatanen lähti tikattavaksi. Hän ei palannut enää peliin. Taklauksen voi katsoa täältä

​​​​​​​Lehterä  PHI ei kokoonpanossa

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.