NFL-tähti protestoi rasismia vastaan – sai rajun viharyöpyn

NFL:ssä pelaava Colin Kaepernick on ottanut kantaa näyttävällä tavalla tasa-arvokeskusteluun USA:ssa.

San Francisco 49ersin pelinrakentaja Kaepernick ei suostunut seisomaan USA:n kansallislaulun aikana protestiksi mustien kokemaa rasismia vastaan.

– En aio seistä kunnioittaakseni sitä maata, joka sortaa mustien ja värillisten ihmisten oikeuksia, Kaepernick kommentoi median edessä pelin jälkeen.

Temppu on herättänyt paljon tunteita maassa, jossa ennen peliä pidettävä kansallislaulu on iso osa ottelutapahtumaa.

Myös NFL-seura otti kantaa keskusteluun lausunnollaan. San Francisco 49ers muistutti kansallislaulun kunnioittamisen olevan vapaaehtoinen asia.

Kaepernick on aiemminkin ottanut kantaa rotukeskusteluun sosiaalisessa mediassa. NFL-tähti on tukenut julkisesti tasa-arvoa ajavaa Black Lives Matter -liikettä. Ryhmittymä heräsi henkiin poliisin käytettyä kyseenalaisesti voimakeinoja tummaihoisia ihmisiä vastaan.

– Haluan tukea sorrettuja. Jos minulta viedään sen takia urheilu-urani tai muiden hyväksyntä, ainakin tiedän puolustaneeni oikeaa asiaa, Kaepernick kiteytti.

Moni on kritisoinut NFL-tähden perjantaista protestia rajuin sanoin. Supertähdelle on haistateltu, minkä lisäksi hänelle on toivottu rasistisin sanakääntein muun muassa uran lopettavaa loukkaantumista. Jossain kirjoituksissa kerrottiin jopa fanien polttaneen hänen pelipaitojaan.

Samalla Kaepernick on saanut myös paljon tukea protestilleen.

NFL-tähden protestista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat