Neurologi lähetyksessä: Tällaisen päänsäryn kanssa kannattaa mennä lääkäriin

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut neurologian erikoislääkäri Mikko Kallela kertoi, milloin päänsärystä kannattaa huolestua.

Studio55.fi-ohjelman lähetyksessä tänään vieraillut neurologian erikoislääkäri Mikko Kallela neuvoi kääntymään päänsäryn kanssa lääkärin puoleen silloin kun ei tiedä, mistä särky johtuu.

– Valtaosa meistä normaalielämän puitteissa oppii tietämään, että silloin tällöin saattaa olla hyvin lievää päänsärkyä, ja kun sitä on ollut 30 vuotta, niin se ei ole paha. Mutta jos tulee särkyä, joka on hyvin erikoista, ja joka alkaa kuin salama kirkkaalta taivaalta, minuutissa maksimissaan, todella sähäkästi ja on kuin ukkosenjyräys, niin se on paha.

Myös muut erikoisemmat päänsäryt hän kehotti ottamaan vakavasti.

– Elämän ensimmäinen päänsärky on aina semmoinen mitä joutuu miettimään, tai sitten elämän kovin päänsärky, se on paha. Tai sitten särky, joka pikku hiljaa viikosta toiseen lisääntyy, eikä mene pois ollenkaan, niin totta kai semmoinen on paha särky.

Kallela sanoi päänsäryt jaettavan kahteen ryhmään.

– On olemassa päänsärkysairaus sinänsä, jolloin päässä ei ole mitään vikaa, eli on migreeni tai tavallinen päänsärky. Asiat ovat kunnossa, se ei tule tappamaan, eikä ole vaarallista, mutta kiusallista kyllä.

– Mutta vaarallisempiakin on riittämiin. On aivoverenvuotoa, aivoveritulppia, ja aivopaine voi esimerkiksi kasvaimen takia nousta ja siihen voi liittyä todella kova päänsärky. Onneksi ne ovat migreeniin verrattuna hirveän paljon harvinaisempia, Kallela kertoi.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä neurologian erikoislääkäri Mikko Kallela kertoi migreenistä.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja