Se, miten syö, juo, nukkuu ja liikkuu, voi vaikuttaa hyvinkin paljon migreenikohtauksen laukeamiseen.
– Elintavat vaikuttavat migreenikohtauksien puhkeamiseen, mutta eri tavoin eri ihmisillä. Huippukuntoiselle migreenipotilaalle kohtauksia tulee vähemmän. Yleiskunnon heiketessä kohtausten määrä lisääntyy, neurologian erikoislääkäri ja dosentti Mikko Kallela sanoo.
Tietyt ruoka-aineet sinällään eivät aiheuta migreeniä.
– Mutta jos niitä syö ihminen, joka jo alun perin sairastaa migreeniä, hänen kohtauksensa voivat "provosoitua". Juomista alkoholi on pienissäkin määrin nautittuna hyvin selvä migreenikohtauksia laukaiseva tekijä. Joidenkin mielestä kohtauksia tulee nimenomaan punaviinistä, toisten mielestä valkoviinistä.


