Mainos

Netissä levisi vuosi sitten kuva yliannostuksen ottaneesta vauvan äidistä – näin hän voi nyt

Vuosi sitten otettu kuva toimii kaksivuotiaan pojan äidille vahvana muistutuksena siitä, kuinka paljon asiat ovat muuttuneet vuodessa. 

Noin vuosi sitten kuva yliannostuksen kourissa pyristelevästä Erika Hurtissa lähti leviämään paikallisuutisista suuren yleisön tietoisuuteen. Yleisöä kohahduttanut kuva esitti auton ratissa tajuttomana makaavaa äitiä, joka ei ollut autossa yksin; hänen seuranaan oli takapenkillä istuva alle vuoden ikäinen lapsi. 

Tällä hetkellä asiat ovat onneksi aivan toisin.

Viime viikolla 26-vuotias Erika Hurt jakoi Facebook-sivuillaan tämän vanhan kuvan, joka sai rinnalleen tuoreen, elämäniloisen kuvan perheen nykytilanteesta. Tuoreen kuvan perusteella ei voisi aavistakaan, missä tilanteessa Hurt vielä vuosi sitten oli – niin paljon vuodessa on ehtinyt muuttua.

– Olen tosissani kamppaillut viime kuukausina sen kanssa, pitäisikö minun julkaista uudelleen tämä kivulias kuva, joka kuvastaa ehdottomasti elämäni kamalinta hetkeä, Hurt kertoo.

– Päätin kuitenkin julkaista sen uudelleen siitä yksinkertaisesta syystä, että se esittää täydellisesti sitä, miltä heroiiniaddiktio näyttää. Ja sen vuoksi, etten halua unohtaa, mihin tie on minut tuonut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päivityksessään Hurt kertoo keskittyvänsä tällä hetkellä kaikkeen siihen hyvään, mitä hänen elämässään tällä hetkellä on. 

– Tänään olen taas äiti pojalleni. Tänään voin sanoa olevani kiitollinen saatuani vahvan todisteen siitä, mihin addiktio voi pelkästään johtaa. Tänään voin sanoa, että olen ollut vuoden kuivilla.

Virheiden tekeminen on sallittua niin kauan, kun niistä opitaan

Vuosi sitten otettu kuva huumeriippuvuudesta kärsivästä äidistä päätyi suuren yleisön tietoisuuteen poliisi Matt Tallentin toimesta. Tallent kertoo, että hänen tarkoituksenaan ei ollut häpäistä nuorta äitiä – täysin päinvastoin. 

– Ajattelin rehellisesti, että tämä kuva voisi toimia opetusvälineenä, sillä haluan ihmisten näkevän, mitä huumeet voivat saada aikaan, Tallent kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Nuoret ihmiset tekevät virheitä. Ihmisten on sallittua tehdä virheitä niin kauan, kun he oppivat niistä ja palaavat takaisin vahvempina. Tässä siitä on kyse, poliisi lisää.

Kuva toimi Hurtin kohdalla juuri poliisin toivomalla tavalla, sillä kuva on auttanut naista käsittelemään historiaansa ja ymmärtämään, mihin tilanteeseen hän ei enää koskaan halua joutua.

***

1:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.