Nauti vielä kun voit! 11 asiaa, jotka kannattaa tehdä ennen kesän päättymistä

Syksy on auttamatta saapunut, mutta vielä ehtii nauttia viimeisistä kesäisistä päivistä.

Ihan vielä ei kannata hautautua peiton alle kuuman kaakaomukin kanssa, vaan nauttia loppukesän viimeisistä lämmittävistä auringonsäteistä täysin rinnoin. Seuraavassa on lista asioista, jotka kannattaa vielä loppukesänä kokea.

1. Syö jotain herkullista hyvillä mielin

Viimeisiä kesäpäiviä ei kannata tuhlata kaloreiden laskemiseen, vaan nauttia herkuista ilman tunnontuskia. Syksyllä ja talvella on taas hyvää aikaa syödä terveellisemmin.

2. Järjestä piknik

Kiistämätön tosiasia on, että ruoka vain yksinkertaisesti maistuu paremmalta ulkona. Pakkaa siis pikinik-korisi ja lähde ulos nauttimaan. Sateisen sään sattuessa myös terassi tai parveke käyvät hyvin piknikin pitopaikaksi.

3. Veneile tai vesiurheile

Mikä olisikaan parempi tapa pitää kiinni kesätunnelmasta kuin harrastaa veteen liittyviä aktiviteetteja? Souda soutuveneellä, purjehdi tai vesihiihdä. Valinta on sinun!

4. Lue kirjaa puistossa tai pihalla

Jätä tekniikka hetkeksi taaksesi ja ota kirja kainaloon. Samalla kun uppoudut romaanin henkilöiden maailmaan, täytät D-vitamiinivarastojasi. Joko ehdit lukea kesän jonotetuimmat kirjat

5. Valmista mehujäätä tai jäätelöä

Mehujää ja jäätelö kuuluvat kesään samalla tavalla kuin piparit talveen. Oletko jo kokeillut herkullista mustikka-kardemummajäätelöä

6. Leiki turistia

Oletko koskaan tutustunut koti- tai naapurikaupunkisi nähtävyyksiin? Nyt kun suurimmat turistivirrat ovat väljenneet, on hyvä hetki lähteä tutustumaan ympäristöön uusin silmin.

7. Lähde luontoon ja katsele auringonlaskua

Etsi itsellesi rauhallinen paikka, jossa voit ihailla luonnon tarjoamaa upea esitystä.

8. Lähde urheilumatsiin

Yleisurheilukilpailu tai jalkapallo-ottelu, kylmä olut ja hotdog. Näiden muistojen avulla selviät taas pitkän talven yli.  

9. Hyppää altaaseen

Uimastadionit ja maauimalat pitävät ovensa vielä hetken auki. Lähde siis uimaan ulkoaltaaseen vielä, kun siihen on mahdollisuus.

10. Lähde retkelle

Moni kaupunki mainostaa itseään kesäkaupunkina. Vaikka kesäloma olisikin jo vietetty, mikään ei estä tekemästä lähtemästä sinua vaikkapa junamatkalle Hankoon tai telttailemaan leirintäalueelle.

11. Järjestä grillijuhlat

Jos et vielä ole järjestänyt kunnon pihvijuhlia, tee se viimeistään nyt, kun toppatakkeja ei vielä tarvitse pukea päälle.

Katso päivän sää osoitteesta mtv.fi/saa!

Vaikka kesää yrittäisi kuinka pitkittää, syksy tulee kuitenkin väistämättä luoksemme. Syksyyn kuuluu koulukirjojen päällystäminen. Osaatko tehdä sen oikein? 


Osittainen lähde: Countryliving 

Lue myös:

    Uusimmat