Hellapoliisin Mustikka-kardemummajäätelö
7.8.2014. Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna.
Ainekset (4-6 annosta)
- 5 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
- 100 g mustikoita
- 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
- ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
- 100 g mustikoita
Valmistusohje
Vaahdota kuohukerma.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.
Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.
Tarkista maku.
Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.
Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.
Pyöritä palloiksi ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan