Mainos

Nämä seitsemän asiaa makuuhuoneessa tuhoavat parisuhteita – eihän omasi ole joukossa?

Mikään parisuhde ei kukoista pelkästään hyvän seksin takia, mutta seuraavat seitsemän makuuhuoneessa tapahtuvaa – tai tapahtumatonta – asiaa voivat myös tuhota suhteen. Huffington Post haastatteli aiheesta seksiterapeutteja.

1. Ette harrasta seksiä lainkaan

Yhden määritelmän mukaan seksitön parisuhde on sellainen, jossa intiimejä hetkiä kertyy vuoden aikana alle kymmenen. Seksiterapeutti Sari Cooper muistuttaa, että pariskuntia repii erilleen kaikenlaisen läheisyyden puuttuminen, ei pelkästään seksin puute.

– Sen lisäksi, että pari välttelee seksiä, he välttelevät siitä puhumista ja ongelman ydintä, Cooper sanoo Huffington Postille.

Kun seksittömässä suhteessa elävä pariskunta tulee Cooperin vastaanotolle, hän pyrkii käymään tilannetta läpi ilman syytöksiä. Seksuaalisesti turhautuneen kumppanin täytyy rikkoa jää ja kertoa kumppanilleen, kuinka paljon tätä kaipaa. Se on syyttelemistä parempi tapa lähestyä asiaa.

2. Epäilet, ettei kumppanisi halua sinua seksuaalisesti

Ihminen nauttii siitä, että häntä pidetään haluttavana. Seksiterapeutti Laura Watson muistuttaa, että läheisyys luo mahdollisuuksia harrastaa enemmän seksiä: mitä parempaa seksiä kumppanillesi annat, sitä enemmän hän sitä haluaa.

3. Syrjähyppy tulee väliinne

Syrjähypyn takia menetetty luottamus on vaikea palauttaa. Vaikeaa on myös tuoda tasapaino kolauksen kärsineeseen seksielämään.

– Vaatii valtavasti rohkeutta ja yritystä petetyksi tulleelta opetella uudelleen luottamaan kumppaniin, joka on pettänyt. Samanaikaisesti petetyksi tullut käsittelee syitä, jotka johtivat syrjähyppyyn, Cooper kertoo.

Jos yhteydenpito pettämään eksyneen ja salarakkaan välillä jatkuu, voi olla mahdotonta korjata rikkoutuneita luottamussuhteita.

4. Fyysinen vetovoima on kadonnut

Hiipuneet seksuaaliset halut voivat tehdä paljon hallaa suhteelle. Joskus ongelmana on, että kumppani ikään kuin antaa itsensä lössähtää. Kiire ja stressi tietysti vaikuttavat, mutta puoliso voi nähdä tilanteen niin, ettei toista enää kiinnosta pitää huolta itsestään tai teidän suhteestanne.  

5. Fyysiset ongelmat estävät seksin

Fyysiset ongelmat voivat olla myös syy siihen, ettei pari harrasta seksiä. Erektio-ongelmat, ennenaikainen siemensyöksy tai naisilla kivut yhdynnän aikana vähentävät seksin määrää. Tällaiset ongelmat vaativat lääkärin apua, mutta seksiterapeutti Celeste Hirschman kertoo, että omalta osaltaan asioihin voi vaikuttaa myös tunnepuolella.

– Kun koko seksielämä ja muu parisuhde on huono sen vuoksi, että toisella on fyysisiä ongelmia, ei pariskunta pysty enää keskustelemaan seksuaalisista ja emotionaalisista tarpeista, Hirschman avaa.

Usein fyysisiin ongelmiin liittyy kuitenkin myös tunnepuoli, joka pitäisi käsitellä.

6. Pelkäät toisen nauravan seksifantasiallesi

Jokaisella on erilaiset halut, ja fantasiat eivät välttämättä aina kohtaa. Seksiterapeutti Ava Cadell muistuttaa kuitenkin, ettei toisen tarpeille tule koskaan nauraa. Jos toinen kaipaa roolileikkejä ja toinen sitomista, niin Cadellin mielestä täytyy neuvotella sopimus, joka tyydyttää molempia osapuolia. Usein terapeutti ehdottaa vastaanotolle tulevia pariskuntia jakamaan muutaman vaihtoehdon, joista kumppani saa valita mieluisimman toteutettavaksi.

7. Halut eivät kohtaa

Ei ole harvinaista, että pitkään yhdessä olleen pariskunnan halut eivät kohtaa. Vähemmän seksiä haluava osapuoli pitää näissä tilanteissa lankoja käsissään, ja jossain vaiheessa enemmän seksiä kaipaava osapuoli ärsyyntyy tilanteesta. Avioliiton ei pitäisi tarkoittaa seksitöntä elämää – elleivät molemmat sitä halua – , joten ongelmasta pitäisi puhua ajoissa ja löytää molempia tyydyttävä ratkaisu. Muuten suhteessa voidaan ajautua syrjähyppyyn tai eroon.

Lähde: Huffington Post 

***

Nina Mikkonen seisoi miehensä rinnalla myötä- ja vastoinkäymisissä. Videolla Nina kertoo mm. miten alunperin tapasi Timo-miehensä.

23:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.