Mainos

Näitä tavaroita et oikeasti tarvitse yhtään mihinkään

Kotiin kerääntyy vuosien varrella kuin huomaamatta monia tavaroita, joille ei oikeasti ole enää mitään käyttöä. Olisiko aika käydä pitkästä aikaa nurkat kunnolla läpi ja vapauttaa tilaa soljuvammalle arjelle?

Valkosipulinpuristin

Tarvitsetko todella oman välineen valkosipulin murskaamiseen? Veitsi käy siihen ihan yhtä hyvin ja on huomattavasti helpompi puristaa.

Kauhanalunen

Usko pois, kauhasi on täydellinen tyytyväinen levätessään kokkaamisen ajan keittiön tasolla, jonka joudut muuten joka tapauksessa pyyhkimään ruoanlaiton jälkeen.

Naulakko

Mikäs siinä, jos käyttää naulakkoa tyylikkäästi vain yhdelle tai kahdelle takille – mutta yleisempää taitaa olla, että naulakosta tulee täyteen ahdettu sekasorto, joka pullistelee takkeja, hattuja, huiveja ja laukkuja. Lopulta juuri sitä tarvitsemaansa vaatekappaletta on turha kuvitella löytävänsä tästä mustasta aukosta. Suosi mieluummin henkareita, joissa vaatteet pysyvät paremmin järjestyksessä.

Eriparihenkarit

Henkareista puheen ollen: samanlaiset henkarit tekevät sisustuksesta yhtenäisemmän ja helpottavat vaatteiden löytämistä, koska ne roikkuvat samalla tasolla.

Tunnistamattomat avaimet

Pyöriikö laatikossasi avaimia, joiden alkuperästä sinulla ei ole hajuakaan – yksi on ehkä jo aikoja sitten hävitettyyn pyörään, toinen lapsuudenkodin varastoon, kolmas kuka ties minne? Hankkiudu niistä eroon ja merkitse jäljelle jääviin avaimiin selkeästi, mihin ne sopivat.

Pölyiset lehtipinot

Nykyään uutiset ja hitaammatkin tarinat ovat luettavissa netistä. Jos huomaa, että postiluukusta tipahtelevat lehdet vain kerääntyvät korkeaksi pinkaksi odottamaan aina seuraavaa kesä- tai joululomaa, on ehkä parasta perua tilaus.  

Vanhat piuhat ilman käyttötarkoitusta

Laatikoittain piuhoja ja johtoja vempaimiin, joita ei enää edes omista tai käytä? Turhaa!

Kouluaikaiset oppikirjat

Ellet suunnittele paluuta koulun penkille, tuskin enää tarvitset näitä. Ja saattaapa ikävä kyllä olla niin, että ne ovat joka tapauksessa vanhentuneita.

Säästöpakkaukset

WC-paperia toki kannattaa ostaa kerralla paljon, koska sitä myös kuluu koko ajan. Mutta tarvitsetko tukkukaupalla tuotetta, jonka kulumiseen menee vuosi tai pidempään, oli se sitten kuinka ”edullista” tahansa?

Yksinäiset kannet

Käy läpi keittiön kaapeista löytyvät eväsrasiat ja mätsää niihin sopivat kannet. Parittomat voit surutta kierrättää.

Haisevat tai muuten kulahtaneet eväsrasiat

Eväsrasioiden ei ole tarkoitus kestää elinikää. Jos ne haisevat tai ovat selvästi kuluneita, osta uudet.

Vuosia vanhat meikit

Jos et ole käyttänyt jotakin kauneustuotetta vuosiin, tuskin tarvitsetkaan sitä. Puhumattakaan siitä, että tuote on luultavasti jo vanhentunut.

Laitteiden käyttöohjeet

Tarvitsetko todella edelleen käyttöohjetta leivänpaahtimelle, jonka ostit kymmenen vuotta sitten?

Kuluneet alusvaatteet

Alusvaatteiden kuuluu tuntua mukavilta ja näyttää upeilta. Venyneet, kiristävät tai tahraiset rintaliivit ja aluspöksyt eivät kohota oikeita paikkoja tai mielialaa.

Vanhat, kellastuneet tyynyt ja peitot

Vieläkö muhkurainen ja kellastunut tyyny tuntuu hyvältä pään alla? Entä kehtaatko oikeasti tarjota vieraille peiton, jossa on muistona veritahra ylivuotaneesta kuukautisverestä?

Laskin

Ellei ole matemaatikko, ei varmastikaan tarvitse laskinta sellaisilla ominaisuuksilla, joita kännykän tai tietokoneen laskimesta ei löytyisi.

Herätyskello

Vieläkö on ihmisiä, jotka eivät ole tajunneet, että kännykässä on herätysominaisuus?

Munakello

Vieläkö on ihmisiä, jotka eivät ole tajunneet, että kännykässä on ajastin?

CD-hylly

Milloin viimeksi kuuntelit musiikkia CD:ltä? Jos levyt tuntuvat muinaisjäänteiltä, voit hyvin hankkiutua eroon myös niitä varten suunnitelluista hyllyistä, jotka eivät koskaan olleetkaan sisustuksen riemuvoittoja.

DVD-soitin

Ei lisättävää edelliseen kohtaan.

Kierrätyskassit täynnä tavaraa

Kun olet käynyt läpi listan, suorittanut karsinnan ja kerännyt turhat tavarat yhteen, hankkiudu niistä nopeasti eroon. Nurkissa lojuvat, lopullista sijoitusta odottavat roinat ovat vain tiellä ja yksi tekemätön asia, joka aiheuttaa turhaa stressiä.

Lähteet: Purewow.com, MSN.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.