Nainen, mitä ryhtisi kertoo sinusta? Nämä asennot aiheuttavat todennäköisimmin selkäkipuja

Englantilaisen kiropraktikkoyhdistyksen selvityksen mukaan ryhti paljastaa, onko nainen suuremmassa riskissä kärsiä selkäkivuista jossain vaiheessa elämäänsä.

Aiemmat selkäkipujen syitä selvittäneet tutkimukset ovat keskittyneet vartalon malliin. Useissa tutkimuksissa erityisesti omenavartaloiset ja isorintaiset ovat olleet suuressa riskissä saada selkäkipuja.

Brittitutkimuksessa kuitenkin todettiin, että vartalomallin sijaan kannattaisi kiinnittää huomiota ryhtiin. Tutkimukseen osallistui 1 200 naista, joiden kokemuksia selkäkivuista verrattiin heidän ryhtiinsä. Jopa neljäsosa vastaajista kertoi ylipäätään kärsineensä selkäkivuista.

Yllä oleva kuva esittelee erilaisia ryhtityyppejä. Näistä kaltevan tornin ja sillan malliset ihmiset tulevat todennäköisimmin kärsimään jossain vaiheessa elämäänsä selkäkivuista. Kalteva torni aiheutti tutkimuksessa jopa kuudelle kymmenestä ihmisestä selkäkipuja. Seuraavaksi tuli silta ja kolmanneksi lusikka.

Sen sijaan vähiten selkäkipuja on suoraselkäisillä naisilla. Joka viides tutkittavista naisista raportoi, ettei ole koskaan kokenut selkäkipuja.

Kiropraktikko Tim Hutchful sanoi Daily Mailin haastattelussa, että vartalomallin sijaan huomio kannattaa kiinnittää siihen, miltä vartalo näyttää sivusta katsottuna. Ryhdistä pystyy näkemään helposti, mikä voi olla niska- ja selkäkipujen takana.

– Täydellinen ryhti on sellainen, jossa korvat, hartiat, lantio, polvet ja nilkat ovat suorassa linjassa, Hutchful sanoi.

Artikkelissa todetaan myös, että ryhdin parantaminen voi olla helpompi tapa vähentää selkäkipuja kuin tiukka kuntokuuri ja dieetti.

Paranna ryhtiäsi näin:

  1. Kuvittele, että suora linja jatkuu korvista nilkkoihin.
  2. Keskity rentouttamaan vartalosi ja ala sitten pikku hiljaa työstämään asentoa oikeaan suuntaan syvien lihasten avulla.
  3. Istuessa pitäisi pystyä kuvittelemaan suora linja korvien, olkapäiden ja lantion läpi. 


Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja