Näin usein suomalaiset naiset herkistelevät

Naiset herkistelevät avoimemmin kuin miehet – ja usein tämä saattaa olla kaksilahkeisten mielestä vaivaannuttavaa.

Nuhan ja flunssan lisäksi nenäliina on suomalaisille korvaamaton monissa tunteellisissa perhetapahtumissa. Kyselyn mukaan suomalaiset naiset ovat avoimempia näyttämään tunteensa kuin miehet. Naiset näyttävät tunteensa puolison lisäksi myös muille perheenjäsenille tai ystävilleen ja miehistä jopa viidesosa ei halua näyttää tunteitaan kenellekään.

Suomalaiset naiset herkistyvät miehiä useammin. Puolella Lotus Nessun toteuttaman kyselyn naisista tunteet olivat nousseet pintaan kuluneen viikon sisällä ja miehillä vastaavasti kuukauden sisällä.

Puolet naisista kertoo nenäliinan olevan korvaamaton ihmissuhteissa ja niiden päättymisissä. Miehistä vain noin viidennes oli samaa mieltä. Myös lapsen syntymä koskettaa suomalaisia, sillä se saa onnen kyyneleet valumaan lähes 40 prosentilla naisista ja 30 prosentilla miehistä. Vastakkaisen sukupuolen liikuttuminen koetaan sekä koskettava että ilahduttavana. Miehet saattavat kokea naisen liikuttumisen naisia useammin myös vaivaannuttavana.

Mihin nenäliinaa käytetään?

Naiset ovat lähes aina varautuneet erilaisiin tilanteisiin, sillä nenäliina kulkee aina taskussa tai laukussa 85 prosentilla naisista. Nenäliinan korvikkeena käytetään yleisimmin talous- tai wc-paperia, mutta jos paperia ei ole saatavilla, yli kolmasosalla miehistä on tapana niistää suoraan kadulle. Naiset turvautuvat nenäliinan puuttuessa useimmin hihaan. Pakon edessä hyödynnetään myös luonnosta löytyviä puiden lehtiä, hanskaa, kättä tai puseron helmaa.

Niistämisen ja kyynelten kuivaamisen lisäksi nenäliinaa käytetään serviettinä, silmälasien puhdistamisessa, käsien ja hien pyyhkimiseen ja hätätilanteessa wc-paperina. Erityisesti naiset käyttävät nenäliinaa myös kasvopaperina, meikin korjailuun, lemmikkien hoitamisessa, yllättävien sotkujen siivoamiseen, lasten suiden pyyhkimiseen ja jopa muistilappuna. Nenäliina taipuu myös auton moottoriöljyn tarkistukseen ja askarteluun.


Tiesitkö? Paperinenäliinat ovat kehittyneet wc-papereiden tuotekehityksen rinnalla. Nykyaikaista pehmopaperia edelsi krepattu paperi, jota alettiin valmistaa Pohjoismaissa 1940-luvulla. Pehmopaperisten paperinenäliinojen valmistus aloitettiin Nokian paperitehtaalla 1960-luvulla. Suomalaisten hyvin tunteman Nessu-nimen nenäliina sai vuonna 1983, ja nykyään sanaa nessu käytetään myös yleisnimenä paperinenäliinasta.


Lotus Nessun toteuttamaan kyselyyn osallistui 1873 suomalaista.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Lotus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja