Itkeminen on terveellistä – tiesitkö näitä faktoja?

Itkeminen liitetään usein negatiivisiin tunteisiin, mutta kyyneleillä on paljon myös positiivisia vaikutuksia.

Itkemisestä usein syntyvä helpotuksen tunne puhuu omaa kieltään siitä, kuinka itkemisellä on myös positiivisia vaikutuksia ihmiseen.

1. Itkeminen voi lievittää stressiä

Itkeminen voi auttaa stressin lievitykseen. Kyynelten mukana elimistöstä poistuu tiettyjä kemikaaleja ja hormoneja, jotka aiheuttavat stressiä.

2. Kyyneleet voivat parantaa mielialaa

Kyyneleen vuodattaminen voi parantaa mielialaa. Itkiessä elimistöstä vapautuu hyvän olon hormoneja, endorfiineja, jotka nostavat mielialaa.

3. Itkeminen tunnesyistä poistaa elimistöstä myrkkyjä

Kyynelten mukana poistuu elimistöstä muutakin kuin itse kyyneliä. Itkeminen tunnesyistä poistaa elimistöstä vapaiden radikaalien kaltaisia haitallisia myrkkyjä.

4. Kyyneleet karkottavat bakteereja

Kenties yksinkertaisin syy siihen, että kyynelehtiminen tekee hyvää, lienee se, että kyynelten mukana elimistöstä poistuu bakteereja. Samaan tapaan kuin aivastamisen mukana elimistöstä poistuu nenän ja suun kautta bakteereja, bakteereja poistuu itkiessä kyynelkanavien kautta.

5. Itkeminen kosteuttaa silmiä

Kyyneleet auttavat ylläpitämään silmien luontaista kosteutta. Ilman silmien luonnollista kosteutta näkeminen olisi mahdotonta. Kyyneleet ovat siten kuin elimistön luontaisia silmätippoja.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Pharmapassport, Swansonvitamins

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja