Mainos

Näin suomalaisnainen koki Bostonin pommikaaoksen

Bostonissa asuva suomalainen Marianne Häggström oli ystävättärensä kanssa läheisessä ostoskeskuksessa, kun pommit räjähtivät maratonin maalialueella.

– Olimme Suomesta vierailulla olevan tyttökaverini kanssa Prudentialin ostoskeskuksessa pommien räjähtäessä. Kauppakeskuksen evakuointi aloitettiin jo kahden minuutin sisällä räjähdyksestä, Häggström kertoo MTV3 Uutisille.

Häggström kertoo päässeensä ulos kauppakeskuksesta kolme minuuttia myöhemmin.

– Koetin soittaa poikaystävälleni, joka oli kotona, että hän katsoisi uutisista, mitä on tapahtunut. Siinä vaiheessa emme enää puhelimilla päässeet läpi.

– Prudentialin uloskäynti, josta menimme ulos, on Huntington Avenuen puolella, Huntingtonin ja Ring Roadin risteyksessä. Toinen räjähdys oli juuri Ring Roadin ja Boylstonin risteyksessä, parin sadan metrin päässä meistä.

"Emme tienneet kuinka paha tilanne on"

Hieman myöhemmin Häggström sai poikaystävältään viestin, jossa kehotettiin tulemaan kotiin mahdollisimman pian, koska kaksi pommia on räjähtänyt.

– Lähdimme pikaisesti kävelemään vastakkaiseen suuntaan, johon palo- ja poliisiautot menivät, pois päin keskustasta. Koko alue oli jumissa autoista ja ihmisistä. Ihmiset yrittivät epätoivoisesti soittaa tai katsoa uutisia kännyköillä mitä on tapahtunut.

– Korkeiden rakennusten takia emme nähneet savua, joten emme tienneet kuinka pahasta tilanteesta oli kyse.

Vain pari tuntia ennen räjähdyksiä Häggström kertoi katselleensa juoksijoita Mass Avenuen ja Commonwealt Avenuen risteyksessä olevalta sillalta, jonka alta juoksijat juoksivat.

– Palatessamme samaan paikkaan juoksijoita ei enää päästetty sillan alle, vaan heidät pysäytettiin ennen sitä.

Häggströmin mukaan eiliset tapahtumat tuntuvat erittäin epätodellisilta.

– On surullista, että hyvähenkinen urheilutapahtuma sai niin traagisen päätöksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.