Mainos

Suurlähetystö tavoittanut valtaosan suomalaisista

Bostonin maratonille osallistuneista suomalaisista yksi on vielä tavoittamatta.

Asiasta kertoo konsuliyksikön vetäjä Ari Rale Suomen New Yorkin pääkonsulaatista. Juoksutapahtuman järjestäjän mukaan juoksuun osallistui 17 suomalaista.

Lisäksi yleisössä olleista suomalaisista noin 20-30 on ottanut yhteyttä pääkonsulaattiin, mutta luultavasti paikalla on ollut enemmänkin suomalaisia, Rale arvioi. Hän arveli, että kaikki eivät ole ottaneet yhteyttä, koska eivät ole kokeneet sitä tarpeelliseksi. Ulkoministeriö pyysi aiemmin suomalaisia Bostonissa ilmoittautumaan.

Suomalaisten ei toistaiseksi tiedetä haavoittuneen. Bostonin viranomaiset ovat luvanneet ilmoittaa pääkonsulaattiin kaikista haavoittuneista suomalaisista.

Ralen mukaan Bostoniin matkustavien suomalaisten on syytä noudattaa vain normaalia varovaisuutta. Matkustustiedotetta päivitetään tarvittaessa.

-Nyt kun tilanne on ohi, alue on suljettu ja paikalla on paljon virkavaltaa, niin siellä pitäisi olla turvallista liikkua.

Iskun jälkeen kadut tyhjenivät, kun ihmisiä kehotettiin välttämään väkijoukkoja.

Myös Ralen asemapaikalla New Yorkissa poliiseja oli silmin nähden enemmän Manhattanin kaduilla sekä Grand Centralin keskusasemalla.

-Yhdysvallat toimii tehokkaasti vastaavissa tapauksissa, ja koneisto lähtee suurella voimalla liikkeelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.