Mainos

Sairaala: Pommeissa hauleja, nauloja ja muita metalliesineitä

Bostonin pommi-iskujen uhreista on löytynyt runsaasti metalliesineitä, nauloja ja hauleja, kertovat sairaalaviranomaiset.

– Minun näkemykseni on, että valtaosa metalliesineistä on lähtöisin nimenomaan pommista. Ympäristöstä ei löydy tällaisia esineitä, Mass General -sairaalan lääkäri George Velmahos kertoi tiedotustilaisuudessa.

Lääkärin mukaan uhreista on löytynyt suuri määrä metallinkappaleita.

– On ihmisiä, joilla on peräti 40 metalliesinettä kehossaan, lääkäri kertoi.

Tieto vahvistettiin toisesta Brigham -sairaalasta, jossa potilaista löytyi 2-3 mm paksuisia hauloja. Naulat ovat 1-2 cm mittaisia, lääkäri Ron Walls kertoi.

Lääkäreiden lausunnot viittaavat siihen, että pommin tarkoituksena on ollut vammauttaa mahdollisimman montaa ihmistä. Walls kertoi, että pommit oli rakennettu siten, että haulit ja muut esineet lentäisivät nimenomaan katsojiin.

Walls viittasi siis siihen, etteivät ne lentäisi ilmaan.

"Pommit maan tasalla"

Lääkäri Velmahos uskoo, että pommi on ollut maan tasalla, sillä monet uhreista ovat saaneet vammoja jalkoihin. Neljältä ihmiseltä on tässä sairaalassa amputoitu raajoja. Myös muissa sairaaloissa on tehnyt amputatioita.

– Uhrit, joiden raajoja on jouduttu amputoimaan, olivat kaikista vaikeimmin vammautuneita. Emme juuri pystyneet keskustelemaan heidän kanssaan, vaan yritimme pelastaa heidät, Velmahos sanoi

Kaikki uhrit Mass General sairaalassa ovat yhdysvaltalaisia. Vakavimmin vammautuneet ovat kaikki katsojia, eivät juoksijoita.

Pommiräjähdyksissä loukkaantui 176 ihmistä, joista 17 on tehohoidossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.