Näillä neuvoilla annat kyytiä loman jälkeiselle työahdingolle

Kun kuohuviinipullon poksauttaminen vuoden vaihtuessa, ilakoivat ystävät ja joulun ruoka- ja lahjakarkelot ovat takana, saattaa välipäivien jälkeinen töihin palaaminen tuntua masentavan tavanomaiselta. Kohtaa harmaa arki AVAn ohjein ja mielesi on taas alta aikayksikön valoisampi – ja työmotivaatio huipussaan.

Ennen ohjeisiin uppoutumista yritä kuitenkin muistaa, että paras keino kohdata arki on oikea asenne ja myönteinen mieli!

Pidä lyhyitä viikkoja

Lomalta – edes muutaman päivän sellaiselta – on helpompi palata töihin lyhyemmän viikon siivin. Jos ensimmäiset tammikuun viikot ovat kiireisiä työpaikallasi, voit yrittää suunnitella myös muutaman avittavan viikon keskelle kuukautta! Edes yksikin arkilomapäivä tuntuu luksukselta, kun mieli on musta ja tekisi mieli jatkaa vielä kinkun syömistä ja rakettien poksauttelua.

Palaa töiden pariin levänneenä

Vaikka jouluherkkujen syömistä ja skumppalasien kilistelyä olisikin mukava jatkaa ikuisuus, maistuu työnteko paremmin, jos muistat lomalla pitää huolta itsestäsi. Niin mielesi kuin ruumiisi tarvitsee tervettä evästä ja sopivassa suhteessa lepoa ja liikuntaa. Alkoholin liiallinen nauttiminen ei ainakaan paranna motivaatiotasi arjen koittaessa.

Hemmottele itseäsi

Vaikka jouluherkkujen mässäily kannattaakin unohtaa mahdollisimman pian, eikä jäädä sokeri- tai herkkukoukkuun, voi itseään kuitenkin hemmotella sopivissa määrin. Ehkä voit valita herkkuhetkiin hitusen terveellisempiä eväitä, kuten vaikkapa suklaarasian sijaan herkullisen erikoiskahvin. Tällaiset herkkuhetket yhdistettynä aamiaisen kaltaisiin arkisiin toimenpiteisiin piristävät kenen tahansa päivää. Purista itse aamiaismehusi ja nauti hemmottelevasta C-vitamiinipaukusta!

Ota aikaa aamusta

Älä nuku pommiin, vaan ota aikaa itsellesi. Herää rauhassa ja nauti aamuisesta hengähdyshetkestä. Vaikka aikaisin herääminen voi tuntua haastavalta, palkitsee se sinut aikanaan. Töihin meno on huomattavasti helpompaa hyvin valmistautuneena kuin unihiekat poskilla suoraan sängystä nousseena.

Älä ylisuorita

Työnantajasi ei varmasti vaadi sitä, että teet yli sataprosenttisen täydellistä jälkeä vuoden jokaisena päivänä – varsinkaan lomalta palatessa. Tee parhaasi, mutta anna itsellesi anteeksi pieni alkukankeus. Palaat varmasti nopeasti taas normaaliin työtahtiisi!

Näytä positiivista esimerkkiä

Vaikka työkaverisi velloisivat työahdingossa, voit sinä tehdä positiivisen poikkeuksen. Näytä mallia muille hyväntuulisella käytökselläsi.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja