Hoidatko henkilökohtaisia asioitasi töissä? Ei hätää, pomoasi ei haittaa

Ei liene yllätys, että työntekijät käyttävät osan työpäivästään henkilökohtaisten asioiden hoitamiseen. Yllättävänä sen sijaan voi pitää sitä, ettei tällainen käytös häiritse pomoja.

Tutkimuksen mukaan 48 prosenttia amerikkalaisyritysten pomoista ei välitä, vaikka työntekijät olisivat lounaalla suunniteltua pidempään, pitäisivät säännöllisesti taukoja tai jutustelisivat työkavereidensa kanssa työajalla.

Varmuuskopiointipalveluja tarjoavan Mozyn sponsoroimaan tutkimukseen osallistui tuhat ihmistä muun muassa Yhdysvalloista, Saksasta ja Ranskasta, kertoo livescience.com. 37 prosenttia tutkimukseen osallistuneista pomoista antaisi työntekijälleen luvan esimerkiksi pidempään lounastaukoon.

Työntekijät osaavat myös hyödyntää pomojensa avomielisyyttä. 21 prosenttia vastanneista käyttäisi työaikaa esimerkiksi shoppailuun tai lomamatkan etsimiseen. 18 prosenttia söisi aamiaista omassa työpisteessään. Puolet vastanneista ei pitänyt töistä aiemmin lähtemistä pahana asiana, jos syy lähtöön on esimerkiksi aika lääkärille.

Muita työntekijöiden mielestä hyväksyttäviä henkilökohtaisia aktiviteetteja töissä olivat esimerkiksi henkilökohtaisen puhelun soittaminen ja säännölliset kahvitauot. Myös nettipankin käyttäminen, laskujen maksaminen, musiikin kuunteleminen tai lapsen teatteri- tai muuhun esitykseen lähteminen etuajassa olivat sallittujen listalla.

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja