Nähdäänkö Turussa tulevaisuudessa Timanttiliigaa? Tommi Evilältä herkullista puhetta: "Suunta on selkeä"

Turussa järjestettävän kansainvälisen yleisurheilukilpailun Paavo Nurmi Gamesin kohdalla on väläytetty mahdollisuutta järjestää tulevaisuudessa Timanttiliigaa. C Moren asiantuntija Tommi Evilä pitää Timanttiliigaa Turussa realistisena skenaariona.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliiga käynnistyy Dohassa perjantaina 3.5. kello 19 alkaen. Dohan avauskilpailu myös Subilla!

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Tässähän tätä palapeliä on pikkuhiljaa rakennettu. PNG on aivan huikea kv-tapahtuma, toistakymmentä tuhatta ihmistä katsomoissa, vuoden ympäri on erilaisia tapahtumia. Itse kisatapahtuma on vain yksi osa sitä. Tässä on huikeasti kaikkia asioita ympärillä. Plus nähdään, että rankingissa on noustu vuosi vuodelta eteenpäin. Kyllähän se suunta on selkeä, plus meillehän tarjottiin jossain kohtaa mahdollisuutta Timanttiliigan keihäsosakilpailulle, Evilä sanoi MTV Uutiset Livessä.

– Palasia on olemassa. PNG:n organisaatio on erittäin vahva ja ammattimainen. Urheilijoilta tulee todella hyvää palautetta. Katsotaan, mihin se suunta johtaa, mutta trendi on kyllä tähän (Timanttiliigan) suuntaan.

Kun kyse on yleisurheilun kansainvälisestä ykkösliigasta, puntaroitavaksi tulee myös taloudellisten resurssien riittäminen.  

– Tietysti jos Turkuun tulee superstarojen superstaroja, kuten vaikka Usain Bolt oli aikoinaan, niin yksi urheilija syö niin valtavan osan budjetista. Kuinka päästään rakentamaan se rosteri urheilijoista ja budjetti saadaan toimimaan, kuka tietää? Tämä ei ole silti pelkästään uskon varassa, vaan on kuitenkin ennusmerkit siitä, että se on mahdollista, Evilä perkasi.

Lue myös:

    Uusimmat