Timanttiliiga jatkuu C Morella pitkällä jatkosopimuksella – huippuyleisurheilun uusi kausi alkaa tällä viikolla!

Timanttiliiga pysyy C Morella pitkällä jatkosopimuksella! 1:25
Huippusuorituksia, maailmantähtiä ja suuria tunteita – tätä on Timanttiliiga!

MTV on tehnyt viiden vuoden jatkosopimuksen yleisurheilun Timanttiliigan esitysoikeuksista. Näin ollen C More lähettää suorat lähetykset Timanttiliigan osakilpailuista ainakin seuraavat kuusi kautta.

Maailman parhaat yleisurheilijat kilpailevat C Moren kanavilla sekä suoratoistopalvelussa osoitteessa cmore.fi ainakin kauden 2024 loppuun asti.

Timanttiliigan kausi 2019 käynnistyy Qatarin Dohassa perjantaina 3. toukokuuta. C More esittää avauskilpailun myös Subilla. Nyt käynnistyvä kausi on Timanttiliigan kymmenes.

– Timanttiliiga on ollut pitkään tärkeä osa urheilutarjontaamme ja olemme ylpeitä, että voimme tarjota maailman parasta yleisurheilua katsojille myös tulevina vuosina. Timanttiliiga täyttää ne kriteerit, jotka ovat meille keskeisiä: laji on suomalaisille erittäin tärkeä ja tapahtumat tasoltaan parasta mahdollista. Sarja kokoaa lajin ehdottoman eliitin yhteen keväästä syksyyn, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero toteaa.

Kaudella 2019 Timanttiliiga kiertää neljällätoista areenalla ympäri maailman. Aasiasta käynnistyvä sarja vie katsojan Euroopan legendaarisille areenoille ja vierailee myös Afrikassa sekä Pohjois-Amerikassa. 

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliiga käynnistyy Dohassa perjantaina 3.5. kello 19 alkaen. Dohan avauskilpailu myös Subilla!

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kausi huipentuu loppukesästä kahteen finaalitapahtumaan, kun Zürichissa ja Brysselissä ovat mukana kauden aikaisemmissa kisoissa parhaiten menestyneet urheilijat. 32 lajin finaaleissa selviää, ketkä ovat Timanttiliiga-kauden mestareita ja 50 000 dollarin pääpotin voittajia.

Timanttiliiga uudistuu alkavan kauden jälkeen

Timanttiliiga on uudistumassa tämän kauden jälkeen. Uusi formaatti lajivalintoineen tarkentuu vuoden 2019 aikana, mutta tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kaudesta 2020 lähtien sarja pitää sisällään 12 tapahtumaa ja finaalin, ja lajien määrä tiivistyy 32:sta 24:ään. Sekä miesten että naisten lajeja on jatkossa kaksitoista.

Ensi vuodesta lähtien kausi huipentuu nykyisen kahden finaalin sijaan yhteen finaalitapahtumaan.

Lisää maailmanennätyksiä?

Timantti-iltojen tulostaso on järjestään kivikova: Viime kaudellakin nähtiin lukuisien kauden kärkitulosten lisäksi myös maailmanennätys, kun Kenian Beatrice Chepkoech paransi Monacossa 3 000 metrin esteiden ennätystä yli kahdeksalla sekunnilla. 

C Moren yleisurheilutiimi tuo Timanttiliiga-lähetyksiin mittavan kokemuksensa ja näkemyksensä: selostajina jatkavat meritoituneet Antero Mertaranta, Mika Saukkonen ja Jari Porttila. Asiantuntijoina toimivat pituushypyn yhdeksänkertainen Suomen mestari ja arvokisamitalisti Tommi Evilä sekä kokenut yleisurheiluvalmentaja Mika Järvinen.

C Moren yleisurheilutarjontaan kuuluu myös toiseksi korkeimman tason IAAF World Challengen osakilpailuita. Lisäksi heinäkuussa näytetään USA:n kovatasoiset mestaruuskilpailut. Yleisurheilu starttasi C Morella aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan jo tammi-helmikuussa huipputason hallikisoilla. Lisäksi C Moren tarjontaan kuuluu laaja kattaus yleisurheilun makasiiniohjelmia.

Timanttiliiga-kausi 2019 C Morella:

3.5. Doha

18.5. Shanghai

30.5. Tukholma

6.6. Rooma

13.6. Oslo

16.6. Rabat

30.6. Stanford

5.7. Lausanne

12.7. Monaco

20.7. ja 21.7. Lontoo

18.8. Birmingham

24.8. Pariisi

29.8. Zürich

6.9. Bryssel

Selostajat: Antero Mertaranta, Mika Saukkonen, Jari Porttila

Asiantuntijat: Tommi Evilä ja Mika Järvinen

Lue myös:

    Uusimmat