Myslipallot tattarista

Tällä viikolla valmistetaan tattariherkkuja ilman vehnää ja uunia. Tattarihiutaleilla ja -jauhoilla saa tehtyä vehnättömiä mysliherkkuja.

Kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä myslipalloihin. Tämä on hyvää liikunnan tai urheilun jälkeen, ja muulloinkin terveellisenä välipalana.

n. 15 myslipalloa

½ dl rypsi- tai avokadoöljyä
1 dl vahvaa marja- tai puolukkamehua
1 dl hunajaa
1 dl kuivattuja pehmeitä viikunoita
1 dl rusinoita
1 dl raakasuklaata tai tummaa suklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
1 dl kuivattuja puolukoita tai mustikoita (50 g, Biokia)
5 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
1 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja

Päälle:

Myllyn Paras Tattarihiutaleita

kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Tee näin:

Kuumenna laimentamaton vahva mehu kiehuvaksi, sulata siihen hunaja ja lisää öljy. Lisää kuivatut viikunat ihan pieniksi pilkottuina, rusinat, suklaa hienoksi rouhittuna, kookoshiutaleet tai mantelirouhe, kuivatut puolukat tai mustikat ja lopuksi tattarihiutaleet ja -jauhot joukkoon sekoittaen kiinteäksi seokseksi. Massan tulee olla hyvin paksua ja sellaista, että siitä saa muotoiltua palloja.

Pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja kierittele ne lautasella tattarihiutale+kookoshiutale/mantelirouhe-seoksessa. Voit laittaa pallot asetille, kulhoon tai karkkivuokiin. Säilytä jääkaapissa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Katso vinkit ja ohjeet videolta:

Lue myös:

    Uusimmat