Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan resepti

Julkaistu 05.06.2025 12:18

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmennessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät versioita trendileivonnaisista.

Leivospohjat

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 70 g tomusokeria
  • 35 g maissitärkkelystä
  • 40 g mantelijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 120g (kylmää) vegaanista margariinia (Elephant)
  • ½ dl soijamaitoa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Mausteinen sitruunatäyte

  • 1 ⅓ dl sitruunamehua (tuoreista itse puristettua)
  • 1 ½ dl soijamaitoa
  • 125 g sokeria
  • 35 g maizenaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kpl sitruunan kuoriraaste
  • 15 g kuorittu pala inkivääriä (tuore)
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 50 g vegaanista margariinia (Elephant)

Mustikka-kardemummahillo

  • 150 g mustikoita
  • ¾ dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa jauhettuna
  • 1 rkl maizenaa
  • 2 rkl vettä

Vegaaninen marenkiuorrute

  • 1 dl aquafabaa (suolaton kikherneiden liemi)
  • ½ tl viinikiveä
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl mustikkajauhetta

Leivosten kokoaminen ja koristelu

  • 100 g pensasmustikoita
  • 200 g vadelmia
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

LEIVOSPOHJAT:

Kuutio margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä kuutioitu voi ja nypi ”murumaiseksi”. Lisää kasvimaito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa!

Laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli tasaiseksi noin 3mm paksuiseksi levyksi (noin 40x40cm). Siirrä kaulittu levy pakastimeen 15 minuutiksi. Nosta taikinalevy pois pakkasesta ja leivosmuotteja apuna käyttäen leikkaa ensin pohjat. Sitten pizzaleikkurilla leikataan pitkiä noin 2 cm leveitä suikaleita, näistä tehdään leivosten reunat. 

Asettele leivosrenkaiden pohjalle ja reunoille palat ja painele varovasti. Painele haarukalla muutamia reikiä leivosten pohjaan.  Paista 160 asteessa ja noin 15-18 min, irrota leivokset varovasti ja paista vielä 5min. 

MAUSTEINEN SITRUUNATÄYTE: Laita kaikki muut aineet paitsi vegaaninen voi blenderiin ja surauta sekaisin. Siirrä kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä noin 5-10min, kunnes seos selvästi paksunee. Ota kattila liedeltä ja siivilöi. Lisää sitten vegaaninen kylmä ja kuutioitu voi sitruunaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään 30 min, sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. 

MUSTIKKA-KARDEMUMMAHILLO

mustikoita                               150 g

hillo-marmeladisokeria           ¾ dl       

vaniljasokeria                          1 tl

kardemummaa jauhettuna      ½ tl 

maizenaa                                 1 rkl

vettä                                         2 rkl

Sekoita perunajauho ja vesi keskenään, mittaa muut aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi lisää sitten perunajauho-vesiseos. Keitä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia. Sekoittele sisältöä muutaman kerran keittämisen aikana. Jäähdytä kylmässä. 

VEGAANINEN MARENKIKUORRUTE: Vatkaa yleiskoneessa aquafabaa noin 5 minuuttia, jotta saat kuohkean ja hyvän marenkimaisen vaahdon, lisää viinikivi ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa aina hyvin. Lisää lopuksi mustikkajauhe ja vatkaa vielä 1-2 minuuttia, kunnes saat jämäkän ja hyvän vaahdon. 

LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA KORISTELU: Laita leivosten pohjalle ensin noin ruokalusikallinen mustikkahilloa. Laita seuraavaksi sitruunatäytettä niin, että leivospohja on täynnä reunoihin saakka. Nostele marenkivaahto nuolijan avulla pursotinpussiin jossa valitsemasi tylla ja pursota leivoksen päälle kaunis marenkikerros. Paahda tohottimella pintaa varovasti.  Koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: High tea meets lakuKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti