Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Cookies and cream -kääretorttu

cookiesncreamkaaretorttu
Cookies and cream -kääretorttu on maukas valinta kahvipöytään tai vaikka äitienpäivän iloksi.Liisa Westerberg
Julkaistu 04.05.2025 09:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu ruokavaikuttaja Liisa Westerberg jakoi kääretorttuvinkkejä Huomenta Suomessa 4.5.2025. Testaa herkullinen cookies and cream -kääretorttu!

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pkt suklaatäytekeksejä (esim. Kantolan vaniljakaakao ja merisuola)

Koristelu

  • täytevaahtoa
  • keksimurua
  • muutama suklaatäytekeksi

Valmistusohje

Pohja

  1. Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

  2. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. 

  3. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. 

  4. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

  5. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.

Täyte

  1. Vatkaa kerma, mascarpone, tomusokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. 

  2. Siirrä noin 1 dl vaahtoa pursotinpussiin, jos haluat koristella kääretortun. 

  3. Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Murskaa keksit ja ripottele täytteen päälle. 

  4. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Koristelu

  1. Viimeistele kääretorttu pursottamalla ruusukkeita täytteestä. 

  2. Ripottele päälle hieman keksimurskaa ja kokonaisia keksejä.

Lisää Liisan vinkkejä www.makeaa.fi -blogissa ja Instagramissa: @liisawesterberg.

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu