Musta Barbaari sai rasistisen palautevyöryn – julkkiksilta tukea

Mustan Barbaarin säntääminen lavalle kesken Megadethin keikan on saanut aikaan palautevyöryn sosiaalisessa mediassa. Mies on saanut läjäpäin rasistista palautetta, mutta mukaan on mahtunut myös kannustusta.

Räppäri Musta Barbaari joutui keskeyttämään keikkansa Qstock-festivaalilla Oulussa lauantaina, kun pääesiintyjä Megadeth ei suostunut aloittamaan omaa keikkaansa Mustan Barbaarin esiintyessä samaan aikaan toisella lavalla.

Mustan Barbaarin keikka keskeytettiin katkaisemalla lavalta sähköt, mikä ei räppäriä miellyttänyt. Mies päätti maksaa potut pottuina, ja teki yllätysesiintymisen päälavalle Megadethin soittaessa.

– Jos meidät olisi keskeytetty hyvällä tavalla, ja odotettu, että saamme biisin loppuun, olisin ymmärtänyt asian, enkä olisi tehnyt kyseistä mielenilmausta. Tai jos meille olisi tultu sanomaan, että nyt täytyy vähän venata, sillä Megadeth ei suostu esiintymään, kun täällä on musa samaan aikaan päällä, olisi tilanne ollut toinen, Musta Barbaari toteaa.

– Mutta he tekivät sen niin törkeällä tavalla, ja tekivät meistä pellen näköisiä. Siispä veimme pelleroolin loppuun asti, hän jatkaa.

Musta Barbaari ryntäsi lavalle kesken Megadethin keikan, ja poistui lavalta vasta järjestyksenvalvojien viedessä hänet pois.

– Megadethin esitys ei mennyt millään tavalla pilalle, se sai vain mustaa pippuria ja lisää viihdearvoa, mies tuumaa.

"Hevifanit ovat vihanneet minut maasta taivaaseen"

Räppärin tempaus aiheuitti palautevyöryn, ja sosiaalisessa mediassa miehelle on tulvinut niin kannustusta kuin vihaakin.

– Hevifanit ovat vihanneet minut maasta taivaaseen ja takaisin toiselle mantereelle. Sieltä on tullut paljon rasistista palautetta, ja negatiivisen palautteen joukossa on hirvittävästi solvauksia.

– Toisaalta, kun ihmisille on selvinnyt, kuinka asiat oikeasti menivät, niin joukossa on myös niitä, jotka ymmärtävät täysin, ja joiden mielestä tekoni oli oikeutettu.

Myös julkisuuden henkilöt ovat ottaneet vahvasti kantaa Mustan Barbaarin tempaukseen.

– Räppikollegat ja julkkikset, kuten Arman Alizad ja Brädi ovat täysin tukenani, ja ovat reagoineet rasistisiin kommentteihin, mies kertoo.

 Rasistisiin kommentteihin Musta Barbaari kertoo suhtautuvansa ristiriitaisin tuntein.  

– Kommentit harmittavat tietysti todella paljon, mutta samaan aikaan minua naurattaa. Miten voi olla niin tyhmää jengiä, että he kehtaavat käydä omilla nimillään ja kuvillaan kirjoittamassa sellaisia kommentteja?  On surullista, että ihmisessä on niin paljon vihaa, että pystyy kirjoittaa sellaista omalla nimellään.

– Ymmärtäisin heidän vihansa, jos olisin pilannut show’n, vetänyt musat irti, tai rikkonut soittimia. En kuitenkaan tehnyt mitään sellaista! Annoin vain vähän lisää show’ta.

Megadeth puolestaan ei ole kommentoinut tapausta millään tavalla.

– Monet ovat sanoneet, että kun astuin lavalle, niin Dave Mustaine olisi kommentoinut mikkiin, että näin käy, kun sukulaiset lisääntyvät keskenään. Hänhän on tunnettu vastaavanlaisista, saastaisista kommenteistaan, Musta Barbaari toteaa.

"Ei kaduta millään tavalla"

Vaikka negatiivista palautetta on tulvinutkin viime päivinä, ei mies kerro katuvansa tempaustaan.

– Ei kaduta millään tavalla, olen todella iloinen. Voisin vaikka poksauttaa skumppapullon auki ja juoda sen tämän kunniaksi, Musta Barbaari ilmoittaa.

– Jos meitä kohdellaan näin, niin taatusti teen saman uudestaan. Ihan sama, onko lavalla räppäri, tai hevari, jos meidän lavalta sammutetaan sähköt, niin annan kyllä samalla mitalla takaisin. En tietenkään raa’alla tavalla, vaan jotenkin hauskasti.

Tapauksen seurauksia Musta Barbaari ei pidä kovinkaan vakavina.

– Voi olla, että menetin pienen määrän faneja, mutta jotkut ovat myös osoittaneet tukensa ja tulleet fanittamaan minua tämän jutun myötä. Tilanne on plus miinus nolla.

Qstockin lavalle Musta Barbaari ei myöskään lienee tervetullut enää ensi vuonna.

– Qstock myös harkitsee antavansa meille porttikiellon. Ilmeisesti ei mennä esiintymään sinne ensi vuonna. Toisaalta, jos meininki on sama, niin miksi edes haluaisin esiintyä sillä uhalla, että sähköt vedettäisiin uudelleen ja minua nöyryytettäisiin taas?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja