Musta Barbaari avautuu kirjassaan rasismista ja väkivallasta

Räppäri Musta Barbaari avaa lapsuuttaan tänään ilmestyneessä kirjassaan.

Räppäri Musta Barbaari julkaisi tänään Salil eka salil vika -kirjansa. Kirjassa kehonrakennusta harrastava mies jakaa parhaita treenivinkkejään ja avaa lukijoille myös hieman menneisyyyttään.

James Nikanderina syntynyt räppäri kertoo kirjassaan asuneensa koko ikänsä Suomessa. Miehen äiti on tansanialainen ja isä suomalainen. 90-luvun alussa lapsuuttaan elänyt Musta Barbaari kertoo säästyneensä varhaislapsuudessaan syrjinnältä.

– Sain ensimmäisen kosketuksen rasismiin vasta koulussa, mies kertoo.

Vaikka Musta Barbaari koki Charles-veljensä kanssa välillä rajujakin hetkiä, mies kertoo monen kaverisuhteen saaneen alkunsa varsin riitaisissa merkeissä.

– Kun me oltiin ekalla luokalla, mua ja Charlesia odotettiin koulun ulkopuolella. Me oltiin koko koulun ainoat mustaihoiset ja meistä oli tullut silmätikkuja.

Kun kaksikko olikin taistellut pieksämistään suunnitelleita kiusaajiaan vastaan, olivat nämä hyväksyneet veljekset yllättäen joukkoonsa.

– Alun nahisteluista huolimatta meistä tuli aika hyviä kavereita ja alettiin hengailla yhdessä.

Samoin kävi toisenkin kerran.

– Tokaluokalla mun luokalle sattui ekan kerran maahanmuuttaja, somalipoika. Me mätettiin toisiamme turpaan välillä ihan täysillä. En tiedä, tiesikö kumpikaan syytä, mutta me vain vihattiin toisiamme raivolla – mutta loppujen lopuksi meistä tuli frendejä, mies kirjoittaa.

Kovaa rasisimia räppäri muistaa kokeneensa ensimmäisen kerran kuudennella luokalla ollessaan. Tuolloin miehen perhe asui jo Helsingissä.

– Oltiin lähdetty Itä-Pakilaan kerhotilaan viettämään iltaa, eikä meitä päästettykään sisään. Joku oli soittanut paikalle pari autollista skinheadeja, jotka alkoi huudella meille ja heitellä kaljapulloilla.

Joukko oli saanut miehen Charles-veljen kiinni ja alkanut hakata tätä tilannetta kauempaa seurailleen Barbaarin silmien edessä.

– Vaistomaisesti hyppäsin alas ja huusin täysiä, että kytät tulee. Ne pelästyi siitä sen verran, että lähtivät pakoon, mies muistelee.

Miehen veli oli saanut muutaman pahan osuman, mutta säästynyt suuremmilta vammoilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja