Mainos

Muotibrändin näytöksestä puhkesi kohu – lapset bikinimalleina

Muotimaailmassa kuohuu jälleen. Tällä kertaa syytöksen kohteena on muotibrändi, joka palkkasi lapsimalleja uimapukuja esittelevään näytökseensä.

Heinäkuun puolivälissä pidetyn Miami Swim Week -muotitapahtuman tarkoituksena oli koota muotibrändit yhteen esittelemään ensi kesän uimapukumallistojaan. Muotibrändi Hot As Hell varasti kuitenkin show'n näytöksellään, joka aiheutti välittömästi reaktioita suuren yleisön keskuudessa. Brändi oli palkannut riveihinsä lapsia, jotka esittelivät uimapukuja aikuisten mallien rinnalla. 

Bikinit viattomia, muotinäytöksen tarkoitus ei 

Välittömästi catwalk-videoiden päädyttyä nettiin brändi joutui vihaisen yleisön kynsiin. Useiden kommentoijien mielestä lapset ovat aivan liian nuoria muotimaailmaan ja tällainen toiminta lähentelee lasten hyväksikäyttöä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lastenpsykiatri Prior Wellbngin mielestä lasten pukeminen bikineihin on usein viatonta, mutta tilanne voi muuttua hetkessä, kun lapset laitetaan kävelemään lavalle. Asiaan kantaa ottaneen psykiatrin mukaan aikuisten ei koskaan tulisi antaa lasten uhrata ajatustaankaan omalle ulkonäölleen. Hänen mukaansa lapsia ei pitäisi rohkaista käyttämään bikineitä sen vuoksi, että ne tekevät heistä viehättävämpiä.  

Kuvat eivät kuitenkaan ole keränneet ainoastaan negatiivisia kommentteja, vaan osa muotibrändin 32 000 seuraajasta pitää lapsia upeina malleina. Monet mallina toimivat naiset ovatkin ryhtyneet puolustamaan brändiä vastaan asetettuja syytteitä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yksi aiheeseen kantaa ottaneista henkilöistä on kuuluisa malli Tiah Eckhardt-Delaney, joka julkaisi aiheesta blogikirjoituksen. Hänen mukaansa naisia ja tyttöjä ei tulisi katsoa ainoastaan objekteina ja uhreina, vaan keskittyä välillä uutisoimaan asiasta positiiviseen sävyyn.

Lähde: TheSun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.