Nuoret Leijonat päätti tyylikkäästi MM-turnauksensa – näin Venäjä-pronssipeli eteni

Nuorille Leijonille MM-pronssia – Venäjä kaatui selvin lukemin 0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia! Venäjä kaatui selvin lukemin.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat huipentuvat Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Nuoret Leijonat taisteli pronssimitaleista Venäjää vastaan. MTV Urheilu seurasi yön pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos U20 MM-kisat, pronssiottelu, Suomi–Venäjä 4–1 (0-1, 1-0, 3-0):

3. erä:

60.00: Suomi ottaa pronssia! Tyylikäs voitto turnauksen päätösottelusta Venäjää vastaan. Suomi sai ansaistusti hienon lopun vahvasti sujuneelle taipaleelle.

59.47 MAALI! Suomi, 4-1. Ja vielä Juuso Pärssinen tyhjiin. Mikael Pyyhtiältä epäitsekäs teko, kun hän levitti vielä vieruskaveri Pärssiselle. Noin!

58.32 MAALI! Suomi, 3-1. Lundell ja kiekko tyhjiin. Game over!

59. min: Mylläkkää Piiroisen maalilla. Venäjän pelaajat tuulettavat jo maalia. Kiekko kuitenkin Piiroisen alla.

59. min: Ilves-puolustaja Hatakka ottaa ison blokin. Venäjälle aikalisä ja Askarov pois maalilta.

58. min: Venäjä selvittää pitkän alivoimansa. Loppuhetkille kunnon trilleri.

57. min: Suomi pelaa suorasta hyökkäyksestä paikan takatolpalle Puutiolle. Kiekko pomppaa kuitenkin lavan yli ratkaisevalla hetkellä.

56. min: Ei nyt ihan lähde Suomen ylivoima rullaamaan.

55. min: Nyt on Lambertkin jäällä. Tutulla paikalla toisessa ylivoimaketjussa.

53.15 JÄÄHY! Venäjän kapteeni Podkolzin osoittaa turhautumisen merkkejä. Maila kolahtaa Mäntyniemeä suoraan päin näköä. 2+2.

52. min: Venäjän kapteeni Vasili Podkolzin pitää kunnon palopuhetta vaihtopenkillä. Vieläkö valkopaidat nousevat tasoihin?

51. min: Hirvonen meinaa jo karata läpiajoon. Lopussa jarrut päälle ja haku toiseen aaltoon. Ihan ei jalkanopeus riittänyt.

50. min: Erä lähestyy puolta väliä. Venäjä saanut hieman otetta pelistä selvästi paremman kiekkokontrollin kautta. Suomi puolustuskannoilla.

48. min: Brad Lambertia ei ole näkynyt pitkään aikaan Suomen kokoonpanossa. 17-vuotias huippulupaus jäi sivuun jo avauserässä, eikä hän ole palannut mukaan peliin.

46. min: Venäjä suorastaan vapisee Suomen kanssa. Sinipaidat selkeästi edellä isossa kuvassa.

44. min: Lundell hiipii hyvälle tontille. Turnauksen kuudes osuma lähellä.

Suomen 2–1-osuma:

41.13 MAALI! Suomi, 2-1. Toisessa erässä kovia kokenut Viro heittää kiekon maalille ja Petman ohjaa. Lukko-hyökkääjälle turnauksen ensimmäinen maali. Kiekko menee parinkin pompun kautta ohi Askarovin. Viron lisäksi syöttöpiste Samuel Heleniukselle.

Kello 2.23: Sitten kolmanteen erään. Suomi paransi, jatkuuko positiivinen käyrä myös nyt? Vai saako Venäjä juonenpäästä kiinni?

2. erä:

Kello 2.13: "Alku oli vaikea meille, lopussa parannettiin. Ja nyt jatkettiin siitä. Ollaan pelipäällä", Nuorten Leijonien hyökkääjä Matias Mäntykivi sanoi TV5:llä.

40.00: Summeri soi. Suomelta selvästi parempi kaksikymmenminuuttinen. Sinipaidat heräsivät taisteluun ja ottivat kontrollin itselleen.

Maalit:
06.03 0-1 Ilja Safonov (Maksim Groshev)

25.05 1-1 Anton Lundell (Topi Niemelä, Matias Mäntykivi)

Torjunnat:
Piiroinen, Suomi: 10+9=19
Askarov, Venäjä: 9+9=18

38. min: Auts. Viro hakee päättäväisesti viimeistelyä takatolpalta. Tämän jälkeen TPS-puolustaja ajautuu naama edellä päin laitaa. Viro loukkaa selkäänsä tilanteessa.

37.32 JÄÄHY! Suomelta Hatakka ja Venäjältä Artemi Knyazev boxiin, syynä väkivaltaisuus.

37. min: Heinola ampuu ja Nikkaselta oiva ohjaus. Suomen johto-osuma lähellä.

35. min: Venäjälle yhtäkkiä kahdella yhtä vastaan -hyökkäys. Heinola hoitaa.

34. min: Hieman seesteisempi vaihe taas. Suomella ei kuitenkaan mitään hätää.

31. min: Suomi on saanut otteen pelistä. Vahvaa kiekkokontrollia ja tiivistä keskialueen puolustamista. Tuttua reseptiä.

28. min: Suomi herännyt tosissaan peliin. Sinipaidat pyörittävät nyt rulettia.

Suomen 11-osuma:

25.05 MAALI! Suomi, 1-1. Niemelä ampuu ja Lundell ohjaa. No niin! Lundellille turnauksen viides maali. Hirvoselle toinen syöttöpiste.

24. min: Ei oikein lähtenyt Venäjän ylivoima. Suomi hoitaa helposti erikoistilanteen.

20.12 JÄÄHY! Suomen erä alkaa rikkonaiseti. Heinola boxiin, syynä korkea maila.

Kello 1.32: Toinen erä käyntiin. Suomelta hieman aneeminen alku – mitä nyt?

1. erä:

Kello 1.22: "Pitää uskoo omaan tekemiseen ja juttuun. Ja tehdä sovittuja asioita", Nuorten Leijonien puolustaja Eemil Viro sanoi TV5:llä parannuskohteisiin liittyen.

20.00: Suomi heräsi pikku hiljaa erän edetessä pronssitaistoon. Yleisesti kuitenkin aika aneeminen avauerä. Venäjä edellä Safonovin osuman myötä.

Maalit:

Torjunnat:
Piiroinen, Suomi: 10
Askarov, Venäjä: 9

18. min: Mäntykiven laukaus tolppaan. Suomen ykkösketjulta perään pitkä hyökkäys.

18. min: Seesteinen vaihe menossa. Tunnustelevaa.

16. min: Roby Järventie päässyt mukaan pelaaviin ketjuihin. Järventie aloitti pelin 13. hyökkääjänä. Ilves-laiturin turnaus on ollut vaikea: tehopisteitä ei ole tippunut yhden yhtää.

15. min: Suomen kolmosketjun hyökkääjä Räty rakentelee loistopaikan Venäjän maalille. Pärssisen viimeistely kilpistyy kuitenkin Askaroviin.

13. min: Venäjän tähtihyökkääjällä Amirovilla loistopaikka Suomen maalilla. 0–2 lähellä.

11. min: Askaroville torjunta! Josko hiljalleen lähtisi.

10. min: Ei oikein käynnisty Suomen peli nyt. Laukaukset Venäjälle 7-0.

8. min: Jos on ollut Suomi unessa, niin samaa voi sanoa tuomareista. Venäjältä jäi päivän selvä boxi viheltämättä.

7. min: Suomen päävalmentaja Antti Pennanen antoi kohtuullisen ujon palautteen joukkueelle Venäjän johtomaalin jälkeen. Suoraa huutoa.

Venäjän 1–0-maali:

6.03 MAALI! Venäjä, 0-1. Suomi on unessa. Venäjän klomosketjun laituri Ilja Safonov voittaa irtokiekkotaistelun Kasper Puutiota vastaan. Ja siellä on.

6. min: Venäjä kilauttaa tolppaan. Valkopaidoilla nyt ote.

4. min: Venäjän Tshinakov karkaa läpiajoon. Piiroinen torjuu kilvellä Columbus Blue Jacketsin lupauksen yrityksen.

2. min: Maltillinen alku pronssiottelulle. Suomella pienoinen pelillinen hallinta.

Kello 0.39: Kiekko jäässä. Ottelu käynnissä.

-------------------------------------------

Kello 0.36: Joukkueet valuvat jäälle. Pronssiottelu valmis alkamaan.

Kello 0.33: Suomen edellinen nuorten MM-mitali on kahden vuoden takaa. Tuolloin Nuoret Leijonat oli Kanadassa pelatussa turnauksessa ykkönen.

Venäjä pääsi mitaleille viime vuonna, kun se hävisi finaalin Kanadalle.

Kello 0.31: Suomi pelaa tänään sinisissä paidoissa, Venäjä valkoisissa. Ottelu alkaa Kanadan Edmontonissa paikallista aikaa kello 15.30.

Kello 0.29: Venäjän ykköstykki on ollut Toronto Maple Leafsin varaus Amirov, joka on paukuttanut kuuteen otteluun 2+4=6. Venäjä oli omassa alkulohkossaan toinen Yhdysvaltojen jälkeen. Puolivälierissä se kaatoi Saksan niukasti lukemin 2–1.

Kello 0.26: Nuorten MM-kisojen yhteydessä annettiin myös päivitystä kevään miesten kisojen kohtalosta. Pelataanko kisat Valko-Venäjällä ja Latviassa? Vai menettääkö Valko-Venäjä kisaisännyyden?

Kello 0.24: Simontaival on Suomen sisäisessä pistepörssissä toisena. Ykkösenä on Anton Lundell, joka on nakuttanut kuuteen otteluun kahdeksan (4+4) tehopistettä. Kolmantena on puolustaja Topi Niemelä, joka on kerännyt seitsemän pistettä (2+5).

Kello 0.19: Suomen joukkueessa Kasper Simontaival on takonut kovaa jälkeä nuorten MM-turnauksen aikana. Kuudessa ottelussa Simontaipaleelle on merkattu tehot 4+3=7.

Juttua Tapparan hyökkääjästä:

Kello 0.15: Miten Suomi pääsee yli välieräottelun pettymyksestä? Antti Pennanen avasi ajatuksiaan aiheeseen liittyen.

Kello 0.11: Venäjän kokoonpanossa isoimmat tähdet ovat SKA:n maalivahti Jaroslav Askarov ja hyökkääjät Rodion Amirov ja Jegor Tshinakov.

Ketjut:

Kello 0.07: MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen antoi Nuorten Leijonien päävalmentajalle Antti Pennaselle isot kehut Suomen Yhdysvallat-ottelun suorituksesta.

Kello 0.03: Tappio veti Suomen pukukopin hiljaiseksi. Syy oli selkeä: Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, eikä se riittänyt.

Kello 23.59: Mitä Yhdysvallat-välieräottelussa oikein kävi? Paluu viime yön tapahtumiin:

Kello 23.55: Suomen kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia Venäjä-pronssipeliä varten. Välierissä kaksi maalia USA:n verkkoon latonut Kasper Simontaival palaa ykkösketjun laidalle.