IIHF-pomo Rene Fasel otti kantaa Valko-Venäjän MM-kisojen tilanteeseen – "Sen jälkeen teemme päätöksen"

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel aikoo keskustella miesten MM-kisojen tilanteesta Valko-Venäjän hallituksen edustajien kanssa. Lopullinen päätös tehdään piakkoin.

Kevään MM-kisojen kohtalo on herättänyt keskustelua jo pitkään niin maailmalla vallitsevan koronavirustilanteen kuin Valko-Venäjän poliittisen tilanteen vuoksi.

Suurin huolista on kuitenkin Valko-Venäjän poliittisesti epävakaa tilanne, jonka vuoksi kisat halutaan pois Valko-Venäjältä. Fasel myöntää, että IIHF ei ole tehnyt vielä päätöstä kisojen kohtalosta, mutta kiekkopomo aikoo matkustaa Valko-Venäjälle saadakseen parempaa selvyyttä maan tilanteesta.

– Käytämme kaikkia resurssejamme saadaksemme selkeän kuvan Valko-Venäjän tilanteesta. Meidän on matkustettava Valko-Venäjälle tapaamaan maan hallituksen edustajia, jotta voimme keskustella ja saada yhteenvedon maan koronatilanteesta ja poliittisesta tilanteesta, Fasel kertoo.

Päätös kisojen kohtalosta tehdään todennäköisesti hyvinkin pian Valko-Venäjän matkan jälkeen.

– Meillä on vielä hieman aikaa. Olemme juuri valmistautumassa Valko-Venäjän matkaan. Tammikuun lopussa pidämme hallituksen kokouksen, jonka jälkeen teemme päätöksen, Fasel kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat