Antti Pennanen avaa, miten Nuorten Leijonien joukkue pääsee yli MM-välieräpettymyksestä – "Auttaa muussakin elämässä"

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi koki ison pettymyksen, kun varhain tiistaiaamuna pelatussa välieräottelussa Yhdysvallat oli parempi lukemin 4–3. Nuorille Leijonille tappio oli karvas, sillä isossa kuvassa Suomi oli parempi joukkue. Miten takaisku sulatetaan ja miten Nuorten Leijonien joukkue valmistaa nyt itsensä nopeasti vastaan tulevaan pronssiotteluun?

Suomen joukkueen päävalmentajan Antti Pennasen mukaan Nuoret Leijonat pelasi turnauksen parhaan ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan. Pelin sisällä Suomi nousi kahden maalin takaa rinnalle.

Lopussa niskaan valahti jääkylmää vettä, kun Yhdysvallat iski voittomaalin ajassa 58.44.

– Pelasimme turnauksen parhaan pelimme juuri siinä kohdassa, missä se pitikin pelata. Tämä oli meiltä vielä parempi suoritus, mitä löimme pöytään Ruotsia vastaan. Teimme toisessa erässä muutamia huonoja valintoja, ja jenkit olivat erittäin tehokkaita omissa paikoissaan. Mutta niin vain pojat kaivoivat vielä kahden maalin takaa tasoihin.

– Rankka tapa hävitä, Pennanen niputti.

Pennanen oli ottelun jälkeen hyvin pettynyt. Loistosuoritus ei tuottanut palkintoa.

Tilanne on uudenlainen myös Pennaselle itselle. Hän kun on päässyt maistelemaan uransa aikana menestystä niin Leijonien (MM-kultaa 2019), Nuorten Leijonien (MM-kultaa 2016) kuin SM-liigassa HPK:n (SM-kultaa 2019) kanssa.

– En ole koskaan kokenut tämmöistä pettymystä. En missään nimessä, Pennanen myöntää.

Nyt pettymyksen tunne pitää jättää nopeasti taka-alalle. Suomi kun pelaa pronssimitaleista heti seuraavana päivänä.

Nuorten Leijonien ja Venäjän ottelu käynnistyy Suomen aikaan keskiviikkona kello 0.30.

Miten joukkueen saa nyt ladattua iskukykyiseksi katkeran käänteen jälkeen?

– Pitää vain hyväksyä se olotila, mikä on nyt. Ja olla sen kanssa niin kauan, kun sen kanssa pitää olla. Se auttaa. Sama koskee ihan muutakin elämää. Pitää hyväksyä se, mikä on nyt. Silloin sen merkitys laimenee vähitellen. Meidän pitää vain yrittää vielä ne kaksi tai kaksi ja puoli tuntia täysillä, Pennanen sanoo tulevasta Venäjä-ottelusta.

– Uskon, että tuota kautta se rakentuu. Ainakin jotain tulee, Pennanen jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat