Antti Pennanen kertoi, miten katkera MM-välierätappio näkyi Suomen pukukopissa – "Kova paikka"

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkue rakenteli melkoista käännettä, kun se nousi kahden maalin takaa rinnalle välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Lopussa niskaan satoi jääkylmää vettä, kun USA täräytti 4–3-voittomaalin. Ottelun jälkeen Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi, miten karvas tappio näkyi Suomen pukukopissa.

Suomi hurmasi pelin ensimmäisellä puoliskolla, kun se hallitsi kenttätapahtumia äärimmäisen vahvan kiekkokontrollin kautta.

– Pystyimme rytmittämään peliä ja puolustimme oikeilla hetkillä hyvin tiiviisti. USA kuljetti omat hyökkäyksensä meidän träppiin. Kaikki meni ihan suunnitelman mukaan. Siksi harmittaa todella paljon. Vitsi miten hyvin pelasimme! Pennanen sanoi MTV Urheilulle.

Turnauksen aiemmissa otteluisa Suomen pelien aloitukset olivat olleet hyvin maltillisia. Nyt Suomen joukkue otti tiukan pelillisen otteen heti alkuhetkillä.

– Kuuntelimme Metallican vuoden 1991 Moskovan konsertin sisääntulon ottelupalaverissa. Sitten ruvettiin pelaamaan, Pennanen sanoi taustasta.

– Erinomainen alku, Pennanen myönsi.

Nuorten Leijonien päävalmentajasta paistoi läpi äärimmäisen iso pettymys.

– Pelasimme turnauksen parhaan pelimme juuri siinä kohdassa, missä se pitikin pelata. Tämä oli meiltä vielä parempi suoritus, mitä löimme pöytään Ruotsia vastaan. Teimme toisessa erässä muutamia huonoja valintoja, ja jenkit olivat erittäin tehokkaita omissa paikoissaan. Mutta niin vain pojat kaivoivat vielä kahden maalin takaa tasoihin.

– Rankka tapa hävitä, Pennanen myönsi. 

Tappion raakuus näkyi Suomen pukukopissa.

– Onhan tämä kova paikka. Ihan jos miettii sitä, että mitä pelaajat antoivat nyt ja koko matkan aikana. Miten pelaajat ovat kehittyneet ja miten me olemme joukkueena kehittyneet. Vielä he kaivoivat jostain voimaa. Sitten tuli vähän ilmainen maali. Pieni merkkausvirhe.

– Tunnelma pukukopissa oli erittäin surullinen, pettynyt ja hiljainen, Pennanen kertoi.

Pennanen itse antoi ymmärtää oman arvostuksensa omia kohtaan.

– Kiitin joukkuetta siitä yrityksestä, minkä he antoivat jäällä. Huikeita jätkiä. 

Lue myös:

    Uusimmat