MTV:n lähde: Poliisi epäilee sarjakuristajaa murhasta – uhri on mahdollisesti prostituoitu

1:30

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisin henkirikoksesta kiinniottama mies on sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä ja häntä epäillään murhasta. Penttilä otettiin kiinni Helsingin Siltamäessä sijaitsevasta asunnostaan.

Video: Sarjakuristajana tunnetun Penttilän syytettä käsiteltiin maaliskuussa Helsingin hovioikeudessa. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi heinäkuussa hänen syytteen, jonka mukaan Penttilä valmisteli 17-vuotiaan tytön kuristamista ja yritti tunkeutua tytön asuntoon.​​​​​​​

Poliisi julkaisi maanantaiaamuna tiedotteen, jossa se kertoi sunnuntaina ottaneensa kiinni Pohjois-Helsingissä miehen, jota epäillään huhtikuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Mies on pidätetty.

MTV Uutisten tietojen mukaan henkirikos selvisi poliisille vasta viime päivien aikana. Tutkinnassa rikosnimike on murha.  MTV:n lähde kertoo, että uhri on mahdollisesti prostituoitu.

– En voi vahvistaa tietoja, rikosylikomisario Jari Koski sanoo MTV:lle.

"Haluamme tutkintarauhan"

Poliisi antaa tapauksesta lisätietoa keskiviikkona tai viimeistään torstaina. Mahdolliseen vangitsemiseen liittyvä määräaika umpeutuu torstaina.

– Haluamme nyt tutkintarauhan, Koski sanoo.

Poliisi on ollut tapauksesta erittäin vähäsanainen. Se ei kerro, missä päin Helsinkiä henkirikos on tapahtunut.

Penttilällä on taustallaan useita vakavia väkivaltarikoksia.

Penttilä muutti Siltamäkeen asuttuaan vankeudesta vapauduttuaan ensin Myllypurossa, josta hän joutui muuttamaan pois yritettyään tunkeutua nuoren tytön kotiin. Syyte törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta kaatui käräjäoikeudessa. Hovioikuden tuomion piti tulla huhtikuun loppuun mennessä, mutta päätös on viivästynyt.

Penttilä vakuutti hovioikeuden käsittelyssä, että hänen kuristamisfantasiansa on hallinnassa.

Penttilän avustaja, asianajaja Kari Eriksson ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja