MTV3-kanavalla nähdään tänään sarjakuristaja Michael Penttilä – rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo, miksi Rikospaikka-ohjelma haastattelee vaarallista rikollista

Miksi Rikospaikka haastattelee sarjakuristaja Michael Penttilää? 4:32
Katso tarkemmat perustelut artikkelin videolta.

MTV:n Rikospaikka-ohjelman rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo, miksi ohjelma esittää vakavista väkivaltarikoksista tuomitun sarjamurhaajan haastattelun.

Michael Penttilän haastattelua on yritetty Rikospaikka-ohjelmaan jo pitkään, kertoo Pekka Lehtinen. Hän avaa, että MTV3-kanavalla esitettävä Rikospaikka on rikollisuutta käsittelevä ohjelma jonka konseptiin kuuluvat haastattelut rikosaiheiden ympärillä laidasta laitaan. Ohjelmassa on aiemminkin esitetty vakavia väkivaltarikoksia tehneiden henkilöiden haastatteluja.

– Penttilän haastattelua on yritetty pitkään, sillä hänen rikoshistoriansa on Suomen oloissa täysin poikkeuksellinen. Hän on ainoa FBI:n sarjamurhaajaksi luokittelema suomalainen.

Lehtinen avaa, että haastattelussa pyritään selvittämään, mitä Penttilän kaltaisen rikollisen mielessä liikkuu ja mitä hän nyt ajattelee teoistaan.

– Yritämme löytää vastauksia siihen, miksi hän on toistuvasti syyllistynyt vakaviin väkivaltarikoksiin. Ja nimenomaan kuristamalla tehtyihin henkirikoksiin.

– Onko hänen elämänpolullaan jotain, joka voisi selittää yksittäisiä tekoja tai näitä lukuisia väkivaltatekoja?

Jakso käsittelee tänään laajemminkin sarjamurhaajia.

Katso pieni ote illan haastattelusta: Prostituoidun murhasta elinkautista istuva sarjakuristaja Michael Penttilä erikoishaastattelussa: "Olihan se kauhea teko"

Prostituoidun murhasta elinkautista istuva sarjakuristaja Michael Penttilä erikoishaastattelussa: "Olihan se kauhea teko" 1:16

Lue myös:

    Uusimmat