FBI on luokitellut sarjakuristaja Michael Penttilän ainoana suomalaisena rikollisena sarjamurhaajaksi – näin Penttilä itse vastaa asiaan Rikospaikan erikoishaastattelussa

FBI on luokitellut sarjakuristaja Michael Penttilän ainoana suomalaisena rikollisena sarjamurhaajaksi – näin Penttilä itse vastaa asiaan 0:42
Katso video: Näin Michael Penttilä vastaa itse FBI:n luokitteluun.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on luokitellut sarjakuristaja Michael Penttilän ainoaksi suomalaiseksi sarjamurhaajaksi.

Penttilä itse ei pidä FBI:n luokittelua oikeana.

– Se on höpöä. Sarjamurhaajalla pitää olla tietyn ajan sisällä kolme murha-nimikkeellä tapahtunutta ja samalla tavalla tehtyä tekoa. Heitän roskakoriin tämmöiset jutut, Penttilä sanoo illan Rikospaikan erikoishaastattelussa.

57-vuotias Penttilä istuu parhaillaan elinkautista vankeustuomiota keväällä 2018 tekemästään murhasta. Penttilä kuristi hengiltä prostituoidun tämän asunnossa Helsingissä.

Penttilän edellisestä henkirikoksesta oli kulunut noin 25 vuotta. Suuren osan tuosta ajasta Penttilä on ollut vankilassa.

Hän on vuosikymmenten aikana aina vapauduttuaan vankilasta tehnyt pian uuden väkivaltarikoksen. Penttilä on syyllistynyt kuristamalla tehtyihin kahteen tappoon, kuolemantuottamukseen sekä useisiin muihin vakaviin väkivaltarikoksiin.

Nuorin uhri on ollut 12-vuotias tyttö. Kaikki uhrit ovat olleet naisia.

Penttilän erikoishaastattelu keskiviikkona Rikospaikassa klo 22.35 MTV3.

Samassa ohjelmassa Murharyhmä jatkaa Penttilän haastattelun jälkeen keskustelua sarjamurhaajista.

Keskustelemassa ovat Penttilän asianajajana kolmisenkymmentä vuotta toiminut Kari Eriksson, Hämeenlinnan rikosseuraamuskeskuksen johtaja Kaisa Tammi sekä rikosylikomisario (vv.) Jari Kinnunen.

Lue myös:

    Uusimmat