Sarjakuristaja Michael Penttilä on kuristanut neljä ihmistä kuoliaaksi – sanoo nyt katuvansa: "Nämä ovat kauheita tekoja"

FBI on luokitellut sarjakuristaja Michael Penttilän ainoana suomalaisena rikollisena sarjamurhaajaksi – näin Penttilä itse vastaa asiaan 0:42
FBI on luokitellut sarjakuristaja Michael Penttilän ainoaksi suomalaiseksi sarjamurhaajaksi, katso videolta miten Penttilä vastaa FBI:n luokitteluun.

Useisiin kuristamalla tehtyihin henkirikoksiin ja lukuisiin muihin vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistynyt sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä uskoo vielä vapautuvansa vankilasta. 57-vuotias Penttilä istuu parhaillaan elinkautista tuomiota vuonna 2018 tekemästään murhasta.

Kertomansa mukaan Penttilä aikoo vapauduttuaan lähteä pois Suomesta, ehkä Italiaan. 

– Vapaudun ihan varmasti. 2030 on ensimmäinen mahdollisuus päästä siviiliin. En aio kuolla tänne vankilaan, Penttilä sanoi Rikospaikan haastattelussa.

Penttilä on todettu erittäin vaaralliseksi toisen ihmisen hengelle tai terveydelle. Hänen psykopatiapiirteitä mittaavat pisteensä ovat olleet korkeat eli 34/40.

Kuristi oman äitinsä

Vuonna 1985 Penttilä, silloiselta sukunimeltään Lindholm, surmasi kuristamalla oman äitinsä Oulussa. Tuomio asiassa tuli lopulta kuolemantuottamuksesta.

Vajaa vuosi myöhemmin hän tappoi vyöllä kuristamalla 12-vuotiaan tytön ja teki samassa tilanteessa seksuaalista väkivaltaa toiselle 12-vuotiaalle tytölle.

Vuonna 1993 Penttilä kuristi 42-vuotiaan naisen vyöllä Kempeleessä.

Penttilän mukaan hänellä on aina ollut äkkipikainen ja väkivaltainen luonne. Kertomansa mukaan hänen edesmennyt isänsä oli opettanut 1970-luvulla myös kostonhimoista luonnetta.

Penttilä on ollut myös alkoholin ja pillereiden sekakäyttäjä.

Hän on vuosikymmenten aikana syyllistynyt kerta toisensa jälkeen aina uusiin väkivaltarikoksiin pian vankilasta vapautumisensa jälkeen.

– En osaa oikein sanoa. Vaikka olen yrittänyt saada elämääni kuntoon, en ole osannut juurtua uudelleen. Ne ovat tapahtuneet, Penttilä itse selitti toistuneita rikoksiaan.

Vakuuttaa lusivansa tuomion kunnolla

Penttilä oli esimerkiksi loppuvuodesta 2008 päässyt ehdonalaiseen vapauteen, mutta jo 2009 hän syyllistyi Oulussa kuristamisten sarjaan, jonka uhreina oli kuusi naista. Penttilä oli houkutellut uhreja muun muassa asunnolleen jollain tekosyyllä ja kuristi sitten.

Tuomiot tulivat törkeästä raiskauksesta, vapaudenriistosta, kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Oikeus katsoi Penttilän hakeneen kuristamishyökkäyksillään sadomasokistista seksuaalista tyydytystä.

Penttilä sanoi Rikospaikan haastattelussa katuvansa rikoksiaan.

– Nämä ovat kauheita tekoja, ei niistä pääse yli eikä ympäri. Olen tehnyt nämä peruuttamattomat teot. Otan niistä täyden vastuun ja aion lusia tämän tuomion kunnolla.

Sarjakuristaja Michael Penttilä erikoishaastattelussa - puhuu ensimmäistä kertaa televisiossa rikoksistaan 23:04
Katso videolta Michael Penttilän koko haastattelu Rikospaikassa.

Lue myös:

    Uusimmat