Mozilla-pomo poltti päreensä uudesta Windowsista: Olen todella pettynyt

Mozillan johtaja Chris Beard vaatii Microsoftia lopettamaan "agressiivisen toimintansa" liittyen käyttäjien valinnanmahdollisuuksien supistamiseen Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Purkaus liittyy siihen, että Windows 10 tarjoaa oletusnettiselaimeksi Microsoftin uutta Edge-selainta. Oletusselaimen vaihtaminen Mozillan Firefox-selaimeksi on puolestaan selvästi aiempaa hankalampaa.

Beardin mukaan toiminta on ollut tarkoituksellista:

-Päivitysprosessi näyttää olevan tarkoituksellisesti tehty sellaiseksi, että se heittää pois käyttäjiensä tekemät valinnat internetin selaamiseksi ja korvaa ne yhtiön haluamilla tavoilla, tuskastelee Beard

Beard kirjoittaa Mozillan blogissa olevansa todella pettynyt siitä, että Windows 10:ssä on otettu niin "dramaattinen askel taaksepäin". 

-Mozillan tavoite on tuoda vaihtoehto kaikille. Tämän takia Firefox tehtiin, tämän takia Mozilla on voittoa tavoittelematon järjestö, Beard kommentoi.

Beard toteaa, että vaikka aiempien asetusten säilyttäminen on mahdollista Windows 10:n päivityksessä, niin tätä ei ole tehty helpoksi.

Mozilla on lähettänyt Microsoftin toimitusjohtajalle Satya Nadellalle avoimen kirjeen , jossa vaaditaan tilanteeseen muutosta.

Lue myös:

    Uusimmat