Monterey Parkin ampumisen uhriluku nousi – yksi haavoittuneista kuoli sairaalassa

Los Angelesin joukkoampumisen sankari pelasti useita henkiä – näin hän kertoo taistelusta hyökkääjän kanssa 1:31
Los Angelesin joukkoampumisen sankari pelasti useita henkiä – näin hän kertoo taistelusta hyökkääjän kanssa.

Yhdysvalloissa Monterey Parkin ampumisen uhriluku on noussut 11:een. Alun perin kuolonuhrien määräksi kerrottiin 10, mutta viranomaisten mukaan yksi haavoittuneista kuoli sairaalassa maanantaina.

Osa haavoittuneista on edelleen sairaalahoidossa.

Joukkoampumisesta epäilty mies on kuollut.

Ampuminen tapahtui tanssiklubilla Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkissa, jonka asukkaista suuri osa on aasialaistaustaisia. Alueella oli illan aikana juhlistettu kiinalaista uuttavuotta.

Tanssipaikassa ja sen ympäristössä tapahtuneen ampumisen jälkeen ampuja jatkoi matkaansa toiseen tanssipaikkaan, jossa poliisin mukaan eräs nuori mies sankarillisesti sai aseen poistettua ampujalta. Tunteja myöhemmin epäilty tiettävästi ampui itsensä, kun poliisi lähestyi tämän pakettiautoa piiritystilanteessa.

Rikostutkijat pyrkivät selvittämään ampumisen motiivia. Los Angeles Timesin lähteiden mukaan mahdollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi mustasukkaisuus ja kiista. Lehti kertoo, että tutkijat muun muassa kartoittavat epäillyn yhteyksiä tanssipaikkoihin ja lauantaina järjestettyyn juhlaan.

Tuhoisin joukkoampuminen sitten viime toukokuun

Kuolemansyyntutkijan mukaan kuolonuhrit olivat viisi-, kuusi- ja seitsemänkymppisiä. Epäilty itse oli 72-vuotias.

Lauantain joukkoampuminen oli Yhdysvaltojen tuhoisin sen jälkeen kun teini-ikäinen ampuja surmasi 21 ihmistä, pääasiassa lapsia, koulussa Texasin Uvaldessa viime toukokuussa.

Uhrimäärä olisi voinut olla merkittävästi suurempikin, jos ampuja olisi päässyt myös toiseen tanssipaikkaan. 26-vuotias Brandon Tsay kertoo ABC:n haastattelussa syöksyneensä asemiehen kimppuun tanssipaikan aulassa ja saaneensa kamppailun jälkeen aseen lopulta riistettyä. Tappelu on tallentunut myös turvakameroihin.

Tsay sanoo osoittaneensa ampujaa aseella ja käskeneensä tämän painua helvettiin.

Los Angelesin piirikunnan sheriffi on ylistänyt Tsayn rohkeutta ja sanonut tämän pelastaneen lukemattomia ihmishenkiä.

Lue myös:

    Uusimmat