Monacon GP:n lehdistökatsaus: Täyttä vauhtia kohti skandaalia

Englantilaiset ja saksalaiset lehdet olivat Monacon F1-viikonlopun jälkeen yhtä mieltä yhdestä asiasta: Lewis Hamilton ja Nico Rosberg ovat tallikaveruudessaan matkalla johonkin, joka ei pääty kauniisti.

Rosbergin lukkojarrutus aika-ajojen lopussa aiheutti radalle keltaiset liput ja esti Hamiltonia rikkomasta toisen Mercedeksen tekemää kärkiaikaa. Lisäksi Hamilton lipsautteli pitkin viikkoa suustaan sammakoita, joissa riitti paimennettavaa.

Englantilaisen Daily Telegraphin Daniel Johnson tietää kertoa, että vierekkäin Monacossa asuvat Mersu-kuskit ovat olleet huonoissa väleissä kisaviikonloppujen ulkopuolellakin. Hamilton oli käskenyt Rosbergia lopettamaan jalkapallon pelaamisen hänen asuntonsa ulkopuolella.

– Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kehonkieli, lyhytsanaiset vastaukset ja ilmeet kertoivat, kuinka pahasti kaksikon välit ovat huonontuneet viikonlopun aikana. Kun Hamiltonilta kysyttiin, aikooko hän istua Rosbergin kanssa alas ja hakea ratkaisun ongelmiin, Hamilton vastasi yksinkertaisesti: ”Minulla ei ole vastausta tuohon”, Johnson kertoo.

F1 Times -sivuston Graham Keilloh puolustaa Hamiltonia. Hänen mukaansa Hamiltonin huolimattomista puheista vedettiin virheellisesti se käsitys, että tämä olisi puhunut Rosbergista hemmoteltuna rikkaana kakarana.

– Lööpit - mukaan lukien yleensä varteenotettavat lähteet - ilmoittivat yhteen ääneen: ”Lewis Hamilton: Nico Rosberg ei ole niin nälkäinen mestaruudelle kuin minä”. Ainoa ongelma oli siinä, ettei hän sanonut niin. Ei edes lähellekään.

Keillohin mukaan Hamiltonilta kysyttiin, onko Rosberg hänen mielestään liian pehmeä taisteluun, koska Hamiltonilla on enemmän tappajanvaistoa.

– Hamilton vastasi, että Nico kasvoi Monacossa suihkukoneiden, hotellien ja veneiden parissa, joten nälkä on erilainen. Huomatkaa: erilainen. Ei isompi. Erilainen, Keilloh täsmentää.

Ensin kilpakumppaneita, lopuksi vihollisia

Saksassa useat lehdet panivat merkille, ettei Hamilton kätellyt kisan voittanutta Rosbergia palkintojenjaossa eikä kärkikolmikon yhteiskuvia otettavissa. Die Welt otsikoi maanantaina pääjuttunsa ytimekkäästi: ”Rosberg ja Hamilton ajavat täyttä vauhtia kohti skandaalia”. Lehti huomasi myös, ettei Rosberg puhunut Hamiltonista nimellä, vaan viittasi ”tallikaveriinsa”.

– Kumpikin Mercedes-kuski lähestyy kovalla vauhdilla epäurheilijamaisen käytöksen kilpailutilannetta. He ovat toistaiseksi rajojen puitteissa, toistaiseksi. Formula ykkösten mestaruustaistelu on nyt saavuttanut hälyttävän lämpötilan, kun kaudesta on ajettu kolmasosa. Tämä miellyttää faneja, mutta johtaa väistämättä kysymykseen: mitä tapahtuu, jos ratkaisu jää viimeiseen kisaan? Se näyttää joka tapauksessa päättyvän skandaaliin, Die Welt kirjoittaa.

Kaksikkoa verrattiin syystäkin Ayrton Sennan ja Alain Prostin tuliseen yhteiseloon 1980- ja 90-lukujen taitteessa. Hamilton ryyditti rinnastusta toteamalla mystisesti, ettei hän Sennan tavoin halua välttämättä edes selvittää ristiriitoja. Hän kertoo pitävänsä tavasta, jolla Senna hoiti suhteitaan Prostiin. Tarkoittiko hän tahallisiksi tulkittuja törmäyksiä tallikaverinsa kanssa? Kuka tietää.

– Alussa oli kaksintaistelu, myöhemmin inhoa ja lopuksi vain vihaa. Sennan ja Prostin kilpailua on pidetty väkivaltaisimpana kaksintaistelua kahden tallitoverin välillä formula ykkösten historiassa. Katkera kaksikko taisteli mestaruudesta 25 vuotta sitten ja nyt moottoriurheilun suurennuslasin alla on samantasoinen vastakkainasettelu, toteaa Spiegel-lehden Birger Hamann.

Lue myös:

    Uusimmat