MM-kisojen yhdysvaltalaistähti herätti raivoa – kohukäytöksestä yllättävä ruotsalaisteoria: "Vaarallista"

Tulosruutu: Ruotsi pudotti hallitsevan maailmanmestarin Yhdysvallat MM-kisojen neljännesvälierissä.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen psykologi Rasmus Liljeblad on puolustanut naisten MM-kisoissa myrskyn silmään joutunutta yhdysvaltalaistähteä Megan Rapinoeta. 

Rapinoen ja USA:n joukkueen kisat päättyivät neljännesvälierätappioon Ruotsille. Ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukisassa, jossa Rapinoe epäonnistui omassa suorituksessaan. 

Heti yrityksensä jälkeen Rapinoe näytti naureskelevan. Tämä reaktio sai ainakin osalta yhdysvaltalaisfaneja raivokkaan vastaanoton

Kaksi maailmanmestaruutta ja olympiakullan voittanut Rapinoe, 38, selvensi reaktiotaan ottelun jälkeen.

– Tämä on kuin mustaa huumoria, että epäonnistun rangaistuspotkussa viimeisessä ottelussani. En voi uskoa, että se on totta. Se tuntuu sairaalta pilalta, uransa MM-turnaukseen päättävä ja yleensä pilkulta varmasti onnistunut Rapinoe totesi.

Rasmus Liljebladin mukaan kohutilannetta on luettu väärin. 

– Jos kiinnitää huomiota vain naureskeluun, sen voi tulkita niin, että hän pilailee tilanteen kustannuksella. Mutta tässä ei ollut lainkaan kyse siitä, Liljeblad kommentoi Expressenille

– Hän nauroi todennäköisesti sen takia, että hänen sykkeensä oli korkea ja hän oli erittäin jännittynyt. Voimakas pelko ja nauravaisuus ovat tunnetiloina erittäin lähellä toisiaan. 

Liljeblad alleviivaa, että "se on vaarallista", kun ulkopuoliset yrittävät tulkita esimerkiksi tähtipelaajien reaktioita. 

– Luulen, että joukkuekaverit tuntevat hänet niin hyvin, ettei tämä aiheuta ongelmia joukkueen sisällä, Ruotsin joukkueen psykologi summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat