Millimetrit ratkaisivat hallitsevan mestarin historiallisen putoamisen MM-kisoista – käsittämätöntä draamaa rangaistuspotkukilpailussa

Katso videolta Yhdysvaltojen dremaattinen putoaminen MM-kisoista.

Ruotsi pudotti Yhdysvallat jalkapallon naisten MM-kisojen neljännesvälierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 0-0-lukemiin ja Ruotsi voitti pilkkukisan lukemin 5-4.

Katso pääkuvan videolta Yhdysvaltojen dremaattinen putoaminen MM-kisoista.

Putoaminen oli historiallinen, sillä Yhdysvallat on aina ollut vähintään mitaleilla MM-kisoissa. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattava turnaus on yhdeksäs laatuaan. Yhdysvallat on voittanut maailmanmestaruuden kahdesti peräkkäin.

Yhdysvalloilla ja Ruotsilla oli molemmilla runsaasti maalintekopaikkoja varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla, mutta maaleilla torjuneet Ruotsin Zećira Mušović ja USA:n Alyssa Naeher olivat hyvässä vireessä.

Rangaistuspotkukilpailussa molempien joukkueiden kaksi ensimmäistä vetäjää laittoivat pallot vakuuttavasti maaliin. Yhdysvallat siirtyi 3-2-johtoon Kristie Mewisin onnistuttua ja Nathalie Björnin lauottua pallo maalista yli. 

Yhdysvalloilla oli jo mahdollisuus ratkaista ottelu Megan Rapinoen ja Rebecka Blomqvistin epäonnistuttua rangaistuspotkusta. Sophia Smith kuitenkin laukoi yli maalin ja vaihdosta jatkoajalla sisään tullut 20-vuotias Hanna Bennison laukoi pallon voimalla maalin kattoon.

USA:n maalivahti Naeher ja Ruotsin kapteeni Magdalena Eriksson viimeistelivät maalit, joten ratkaisua haettiin seuraavaksi seitsemännestä parista. Rangaistuspotkukisaa varten kentälle tullut Kelley O'Hara laukoi tolppaan ja Ruotsilla oli mahdollisuus ratkaista puolivälieräpaikka.

Naeher sai torjuttua Lina Hurtigin pilkun, mutta pallo kaarsi torjunnan jälkeen kohti maalia. Naeher kauhaisi uudemman kerran pallon pois, mutta maaliviivateknologia kertoi, että pallo oli ylittänyt todella niukasti maaliviivan. Tämä tarkoitti sitä, että Ruotsi eteni MM-puolivälieriin, joissa se kohtaa Japanin perjantaina.

Katso alta, kuinka niukasti Hurtigin rangaistuspotku kävi maalissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat